Viškovo: ”6. Narodno prelo”

Srpsko kulturno društvo „Prosvjeta“ pododbor Viškovo organizirao je 6. Narodno prelo koje je održano 25.11.2017. godine u Domu hrvatskih branitelja, Viškovo.

Cilj Pododbora Viškovo je bio da Narodno prelo postane tradicionalna manifestacija, a cilj su i ostvarili. Ovom manifestacijom mlađe generacije su upoznali sa običajima prela, te kako se izrađuju ručni radovi, prikazali stara jela koja su se nekad radile naše bake i mnogi od prisutnih odrasli uz takvu trpezu.

Degustacija starih jela, starije članove vratila je u djetinjstvo i mladost, a dok su mlađe generacije uživale u jelima koje su nekad pripremale stare bake. Kulinarsko bogatstvo napravili su starim jelima iz svih regija Republike Hrvatske, te Srbije i Bosne i Hercegovine.

Mnogobrojna publika je uživala u bogatom kulturno umjetničkom programu ispunjenom smijehom, plesom, pjesmom, zvucima violine, šargije i harmonike.  Nastupili su SKD „Prosvjeta“ pododbor Viškovo, SKD „Prosvjeta“ pododbor Vrginmost, SKD „Prosvjeta“ pododbor Rijeka, Nacionalna zajednica Crnogoraca Rijeka i SPD „Nikola Tesla“ Postojna.

Ovom manifestacijom zasigurno se čuvaju običaji i tradicija našeg naroda.


Prosvjeta.net

%d blogeri kao ovaj: