Zagreb – MUO: Otvorena izložba fotografija “David Bowie by Brian Rašić”

Fotografska priča o Davidu Bowieu, ispričana iz perspektive vrhunskog fotografa Briana Rašića koji je Bowia pratio više od 20 godina, izniman je uvid u život jednog od najutjecajnijih muzičara 20. stoljeća.
David Bowie i Brian Rašičić – (Foto: Brian Rašić)

Ova je izložba multimedijalna priča o Davidu Bowieju kroz objektiv majstora fotografije, obožavatelja rock’n’rolla , čovjeka koji se kamerom družio s Davidom Bowiejem više od dva desetljeća, točnije od 1983. do 2005. godine.

Predstavlja jedinstveni pogled u svijet nezamjenjivog umjetnika koji je objavio 25 solo albuma, 9 live albuma, 46 kompilacijskih albuma, 5 EP-ja, 3 soundtracka, 13 video albuma, 51 spot i čak 111 singlova i čija popularnost s novim generacijama nimalo ne jenjava. Uloga fotografa u vizualnoj komunikaciji s jednim od najvećih svjetskih glazbenih performera ima snažan potencijal u razotkrivanju enigme vrlo kompleksne osobnosti zvane David Bowie.

Izložba fotografija ‘David Bowie by Brian Rašić’ u Muzeju za umjetnost i obrt (Foto: Brian Rašić)

Izložba “David Bowie by Brian Rašić” otvorena je u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu od 2. veljače do 5. ožujka.

Popratni program izložbe:

– u petak 3. veljače s početkom u 14 sati okrugli stol „David Bowie by Brian Rašić”
sudjeluju: Brian Rašić, Ante Batinović, Aleksandar Dragaš i Siniša Škarica

– u četvrtak 16. i 23. veljače od 18 do 19:30 sati projekcija filma “David Bowie – Five Years” (za posjetioce s kupljenom ulaznicom za izložbu), produkcija BBC

– u petak 24. veljače od 22 do 3 sata “Silent Experience Party: David Bowie”


Izvor: Dnevnik.hr

%d blogeri kao ovaj: