Zagreb: U povodu 70. obljetnice UNICEF-a otvoren Muzej realnosti

U povodu 70. obljetnice djelovanja UNICEF-a zagrebački Muzej iluzija postao je Muzej realnosti u kojem će na tjedan dana ‘oživjeti’ potresna stvarnost u kojoj žive mnoga djeca u svijetu.

Pomoću virtualne stvarnosti, holograma, optičkih iluzija i interaktivnih instalacija UNICEF donosi zanimljive i ‘daleke’ priče i oživljava nerijetko potresnu stvarnost najugroženije djece.

Posjetioci će ove godine moći, među ostalim, posjetiti Keniju s Ewanom McGregorom, zaigrati računalne igre za slijepe, ući u Sobu gladi, kročiti u rudnik zlata i tražiti izlaz iz medijskog labirinta.

Uz to, posjetioci će moći ući i u sobu inkluzije i isprobati potpomognutu komunikaciju kroz tablet s aplikacijom koja omogućuje djeci s autizmom, cerebralnom paralizom te intelektualnim i govornim teškoćama da izraze što trebaju i žele, donose odluke i najbližima prenesu svoje osjećaje.

Projekt je dio programa ‘Čuvari djetinjstva’. Riječ je o programu redovitih mjesečnih donacija koji omogućuje uspješnu i kontinuiranu provedbu UNICEF-ovih aktivnosti za dobrobit djece diljem svijeta. Uz Zagreb, Muzej realnosti ove godine svoja vrata otvorit će u još dva grada – Zadru i Ljubljani.

Postav Muzeja realnosti u Zagrebu biće moguće razgledati do 18. prosinca od 9 do 22 sata. Ulaz je slobodan za sve posjetioce, a preporučena dob za posjetioce Muzeja: je 12+.


Izvor: HRT Magazin

%d blogeri kao ovaj: