Završen 14. Zagreb Film Festival: proglašeni pobjednici

unnamed-1
ZFF
Na konferenciji za medije koja je održana u dvorani Müller u subotu, 19. studenoga u kinu Europa, objavljeni su pobjednici 14. Zagreb Film Festivala.

Zlatna kolica za najbolji film dodijeljena su egipatskom filmu “Sukob” redatelja Mohameda Diaba, Zlatna kolica za najbolji kratkometražni film osvojio je britanski film “Balkon” redatelja Tobyja Fell-Holdena, a najboljim filmom u programu Kockice proglašen je “Mliječni zub” Saše Bana.

Žiriji su u svakoj od kategorija dodijelili i posebna priznanja. Film rumunjskog redatelja Cristija Puiuja Sieranevada dobitnik je najnovije ZFF-ove nagrade, Zlatni bicikl, koja se dodjeljuje najboljem ostvarenju u programu Ponovno s nama. Najboljim filmom programa PLUS proglašeno je austrijsko ostvarenje “Jedan od nas” u režiji Stephena Richtera, a HT nagradu publike osvojio je izraelsko-francuski film “Dva svijeta” u režiji Maysaloun Hamoud.

U ukupno devet dana zagrebačke festivalske groznice prikazano je više od stotinu filmova na šest gradskih lokacija. Za Zlatna kolica utrkivalo se ukupno 33 filmskih naslova: 13 dugometražnih i 10 kratkometražnih međunarodnih igranih filmova, dok je u hrvatskoj konkurenciji u programu Kockice za Zlatna kolica konkuriralo 10 domaćih kratkiša.


Izvor: zagreb.info

%d blogeri kao ovaj: