Završena 13. likovna kolonija ”Đola 2016”

U Dardi je 01. i 02. oktobra 2016. godine održana umjetnička likovna kolonija ”Đola 2016”. Likovna kolonija je održana u zgradi srednje škole i imala je međunarodni i multinacionalni karakter. Likovna radionica ”Petar Dobrović” u Dardi je tradicionalno, po 13. puta, organizirala dvodnevnu likovnu koloniju pod nazivom ”Đola 2016”.

Umjetnička radionica djeluje u okviru SKD ”Prosvjeta” pododbor Darda. U dvorani srednje škole bila je postavljena izložba slika s prošlogodišnjeg XII. saziva likovne kolonije. Svi izloženi radovi su u cijelosti opremljeni te je uz iste priređen i katalog slika u boji. O izložbi slika govorio je muzeolog Pero Matić, prof., koji prati rad likovne kolonije od njenog početka. Ovogodišnji saziv likovne kolonije otvorio je Ivan Hodak, predsjednik opštinskog veća u Dardi.

Organiziran je i okrugli stol na temu: ”Slikarstvo Milana Konjovića” na kojem je u ime galerije ”Milan Konjović” iz Sombora govorila direktorica Milena Rackov-Kovačić. Bilo je govora o slikarstvu Milana Konjovića te o osnivanju i radu Galerije. Učesnici ovogodišnje likovne kolonije bili su akademski slikari, afirmirani amaterski slikari, studenti s likovnih akademija i učenici osnovnih i srednjih škola.

Na ovogodišnjoj likovnoj koloniji sudjelovalo je 40-ak slikara iz Zagreba, Vukovara, Osijeka, Slatine, B. Manastira, Sombora, Crvenke, Karanca, Josipovca, Čepina, Darde i drugih mjesta te je nastalo ukupno 65 umjetničkih slika.

Domaćini  su zadovoljni jer je odaziv umjetnika bio više nego dobar. Sudjelovalo je i nekoliko slikara koji su po prvi puta učestvovali u radu likovne kolonije. Vrijeme je bilo naklonjeno umjetnicima, pa su nesmetano mogli slikati i u prirodi. Veliki fundus umjetničkih slika koji Pododbor Darda posjeduje obogaćen je novim umjetničkim radovima. Domaćin, SKD ”Prosvjeta” pododbor Darda i ove godine uspješno je pripremio sve potrebno za slikare od materijala za slikanje (platna, boje,..), putnog troška, prehrane do smještaja. Manifestacija je održana uz sufinanciranje Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Savjeta za nacionalne manjine, Osječko-baranjske županije i domaćina – Općine Darda.

Više o održanom okruglom stolu na temu: ”Slikarstvo Milana Konjovića” na:
http://konjovic.rs/sr/novosti/predstavljanje-galerije-milan-konjovic-u-dardi-republika-hrvatska

Učesnici likovne kolonije ”Đola 2016” u Dardi:

Tatjana Armuš, Aleksandar Bjelovuk, Monika Bosak, Nikola Brkanović, Milenko Buiša, Velimir Čolović, Hrvojka Drempetić, Jovica Drobnjak, Miloš Dujanović, Đorđe Đorđević, ValentinaGrubačević, Daniel Jakovljević, Laura Jakovljević, Lorena Jakovljević, Stjepan Juriša, Stipan Kovač, Nikolina Kraus, Nevenko Letić, Rada Marković, Franjo Matić, Zorica Medić, RankaMirković, Miroslav Odavić, Miroslav Pavlović, Zdenka Popinjač, Dajana Prekodravac, Milorad Rađenović, Davor Roso, Đorđe Stanisavljević, David Stojković (uč.), Fran Stojković (uč.), Slobodan Stojković, Zorica Šarčević, Siniša Špiranović, Hrvoje Takač, Nemanja Tarbuk (uč.), Nedeljko Tintor, Nives Trauber, Stevan Vladetić, Nataša Vuković i Slađana Zubić.

Katalog:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Preuzmi [1.23 MB]


Prosvjeta.net

%d blogeri kao ovaj: