Menu
Categories
Учитељи модела Ц на тродневном стручном скупу у Вуковару
26/11/2019 VIJESTI

Протеклог викенда учитељи који предају српски језик и културу по моделу Ц учествовали су у стручном скупу у организацији Српског културног друштва „Просвјета“.

Група учитеља из Далмације, Лике, Кордуна и Баније боравила је у Вуковару од 22. новембра до 24. новембра где су имали могућност упознати се и изменити искуства о раду и пракси.

Стручно усавршавање започело је предавањем у Заједничком већу општина у присуству председника Срђана Јеремића на ком су учитељи упознати с новим курикулумом српског језика и културе, a чија се објава у Народним новинама очекује ускоро. Након тога следило је предавање и презентација председнице Одбора за образовање ЗВО-а Милице Стојановић и учитељице Снежане Шевић о припремљеним уџбеницима који прате нови курикулум.

Занимљивим предавањем о познатим вуковарским породицама и историји града Вуковара учитеље је кроз угодну шетњу градом упознао господин Боривој Чалић.  Учитељи су у Вуковару имали прилику уз стручно вођење посетити и Градски музеј Вуковар, Музеј вучедолске културе те парк шуму Адица.

Осим Вуковара, учитељи су посетили и Даљ, Патријаршијски двор, где је учитеље угостио Епископ осечкопољски и барањски Господин Херувим, те Културни и научни центар „Милутина Миланковића“ кроз који их је провео господин Ђорђе Нешић.

Након тродневног скупа, учитељи модела Ц донели су закључке, те саставили предлоге даљних активности који ће се реализирати у 2020. години кроз Центaр за образовaње „Сава Мркаљ“ при Српском културном друштву „Просвјета“.

Стручно усавршавање учитеља модела Ц одобрило  је и суфинансирало Министарство знаности и образовања. Тродневне семинаре и стручна усавршавања учитеља модела Ц СКД „Просвјета“ ће и даље подржавати, организовати и проводити, те наставити одржавати контакте и добру сарадњу с учитељима широм Републике Хрватске.

Comments are closed
*