Menu
Categories
MSU za Noć muzeja: Ulaz na sve izložbe i programe besplatan
22/01/2020 VIJESTI
Zagrebački Muzej suvremene umjetnosti (MSU) pripremio je za 15. Noć muzeja koja će se održati 31. januara niz programa i izložbe za koje je ulaz besplatan, među kojima je i nova posvećena Zagreb filmu. U sklopu izložbe “Šest desetljeća Zagreb filma” prikazat će se i film “Tajna Nikole Tesle” redatelja Krste Papića.

Inače, ovogodišnja tema popularne manifestacije je Velike obljetnice hrvatskih muzeja, što se poklapa i sa historijom MSU-a koji je nedavno proslavio dvije obljetnice jubilarnu, 10. godišnjicu u novoj zgradi na novoj lokaciji, te 65. obljetnicu osnutka Muzeja.
Prva je bila povod za aktualnu izložbu, “Kolekcija za budućnost / Akvizicije 2009.-2019. na kojoj je predstavljeno više od 200 umjetnina koje su prikupljene donacijama i otkupima, te sve ono što je Muzej napravio od otvorenja, 11. decembra 2009. do danas.

Osim te velike izložbe, publika će moći razgledati i jednu sasvim novu, multimedijsku “Od imaginacije do animacije: Šest desetljeća Zagreb filma, posvećenu postignućima autora Zagrebačke škole, koja je postala hrvatska umjetnička baština najviše razine koju je prepoznao cijeli svijet.
Izložbe će pratiti besplatna stručna vodstva, a posjetioci će moći popratiti i predstavljanje kataloga 11. dana fotografije Arhiva Tošo Dabac i program na temu globalnog učenja i opažanja za dobrobit okoliša “GLOBE”.

Tu su i dva projekta Kluba mladih MSU-a, video rad “10 pitanja za 10 godina, u sklopu projekta “Iz drugog kuta , te novi međunarodni projekt “ArtWorks”!
Performing arts program (PAP) voditelja Žaka Valente i Vilima Matule donosi izvedbu i radionicu “Iskustvo izvedbe, a filmski dio programa kratki eksperimentalni film “Mountain” autorice Martine Zelenike.
U sklopu izložbe “Šest desetljeća Zagreb filma” prikazat će se, kao što smo već rekli na početku i film “Tajna Nikole Tesle” redatelja Krste Papića, dok će program suvremenog plesa upotpuniti izvedba plesne predstave “Podivljalo” autorica Sonje Pregrad i Ane Kreitemeyer.


Muzej je u Noći muzeja 31. januara otvoren od 18 sati do 1 sat iza ponoći.

Izvor: Magazin.hrt.hr
Linkhttps://magazin.hrt.hr/575775/msu-za-noc-muzeja-ulaz-na-sve-izlozbe-i-programe-besplatan
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
Comments are closed
*