Letnja škola srpskog jezika i kulture „Sava Mrkalj“ za osnovnoškolce

Letnja škola srpskog jezika i kultureSava Mrkaljza osnovnoškolce

Srpsko kulturno društvo „Prosvjeta“ i Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Zagreba u drugoj polovini jula organizuju Letnju školu srpskog jezika i kulture „Sava Mrkalj“. Letnja škola će se održati u periodu od 18. 7. do  30. 7. 2023. godine, dve grupe učenika po sedam dana (prva grupa od 18. do 24. jula i druga grupa od 24. do 30. jula).

Održavanje ovogodišnje Letnje škole srpskog jezika i kulture „Sava Mrkalj“ planirano je na Viru, u odmaralištu Cvrčak. Odmaralište se nalazi van naselja Vir, 150 m od mora, s vlastitim dvorištem, bezbednim za igru i boravak učenika. Sobe su višekrevetne sa sopstvenim kupatilom. Boravak u odmaralištu uključuje smeštaj, tri glavna obroka i užinu. 

Cilj Letnje škole jeste da kod učenika probudi dodatni interes i obogati saznanja o kulturi i jeziku našeg naroda, da doprinese očuvanju i razvoju nacionalnog i kulturnog identiteta. Ovakav oblik organizovanog boravka učenicima bi omogućio da steknu nove prijatelje, nova iskustva obogaćena saznanjima o zemlji svojih predaka, svojoj kulturi, jeziku i identitetu.

Letnja škola je namenjena učenicima koji pohađaju osnovnu školu (prednost imaju 4, 5. i 6. razred) iz mesta u kojima NIJE ORGANIZOVAN NIJEDAN OBLIK ŠKOLOVANJA predviđen za srpsku nacionalnu manjinu (modeli A, B ili C – negovanje srpskog jezika i kulture). Program je koncipiran tako da je celi dan ispunjen aktivnostima, s tim da se nastava i škola plivanja održavaju u prepodnevnim časovima, dok je poslepodnevno vreme rezervisano za kupanje, radionice i slobodne aktivnosti. 

Troškove smeštaja, ishrane (tri obroka i užina), pratilaca grupe i prevoza od Zagreba do Vira snosiće SKD „Prosvjeta“ i VSNM ZG. Troškove puta od mesta boravka do Zagreba i nazad snosite sami. Roditelji su obavezni da dovedu decu do Zagreba i da ih po povratku sa Vira dočekaju u Zagrebu, u unapred dogovoreno vreme na unapred dogovorenoj lokaciji. 

Pozivamo vas da se prijavite u Letnju školu srpskog jezika i kulture „Sava Mrkalj“ i da informacije o njoj dostavite svim zainteresovanima učenicima. Svi zainteresovani mogu da se prijave na sledeći način:

  1. Ispuniti formulare 1. i 2. (saglasnost i anketa) objavljene na internet stranicama SKD „Prosvjeta“ 
  2. Zatražiti potvrdu o redovnom pohađanju osnovne škole za dete (sekretarijat škole ili putem sistema e-Građani)
  3. Ispunjene formulare i potvrdu o redovnom pohađanju osnovne škole poslati preporučeno zemaljskom poštom najkasnije do 22. 3. 2023. na dole navedenu adresu ili skenirano na mejl 

obrazovanje@skd-prosvjeta.hr 

SKD „Prosvjeta“

„ZA LJETNU ŠKOLU“

Berislavićeva 10

p.p.9

10 106 Zagreb

Broj mesta je ograničen, a izabrani kandidati biće obavešteni telefonskim putem do završetka nastavne godine. Netačno ispunjeni, nepotpuni formulari, te prijave poslate nakon propisanog roka neće se uzimati u razmatranje.

Za sve dodatne informacije obratite se na mail obrazovanje@skd-prosvjeta.hr ili na tel: 097/752-53-27

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Preuzmi obrazac [5.73 MB]

%d blogeri kao ovaj: