Letnja škola srpskog jezika i kulture „Sava Mrkalj“ za srednjoškolce

Srpsko kulturno društvo „Prosvjeta“ i Srpsko narodno vijeće po drugi put organizuju Letnju školu srpskog jezika i kulture namenjenu učenicima srednjih škola. Rad s posebnom grupom srednjoškolaca realizovaće se u terminu od 12. 7. do 18. 7. 2023. godine. 

Održavanje Letnje škole srpskog jezika i kulture „Sava Mrkalj“ planirano je na Viru, u odmaralištu Cvrčak. Odmaralište se nalazi van naselja Vir, 150 m od mora, s vlastitim dvorištem, bezbednim za provođenje sportskih aktivnosti i boravak učenika. Sobe su višekrevetne sa sopstvenim kupatilom. Boravak u odmaralištu uključuje smeštaj, tri glavna obroka i užinu. 

Cilj Letnje škole jeste da kod učenika probudi dodatni interes i obogati i proširi saznanja o kulturi i jeziku srpskog naroda, da doprinese očuvanju i razvoju nacionalnog i kulturnog identiteta. Ovakav oblik organizovanog boravka učenicima bi omogućio da steknu nove prijatelje, nova iskustva obogaćena i proširena saznanjima o zemlji svojih predaka, svojoj kulturi, jeziku i identitetu. Takođe, učenicima koji su već imali priliku da, kao osnovci, učestvuju u radu Letnje škole, biće ovo prilika za proširivanje postojećih i sticanje dodatnih znanja o srpskom jeziku i kulturi primerenih njihovom uzrastu.

Letnja škola za srednjoškolce je namenjena učenicima koji pohađaju 1, 2. ili 3. razred srednje škole, a koji NISU UKLJUČENI u redovan program školovanja za srpsku nacionalnu manjinu (model A i B). U program Letnje škole mogu da se prijave učenici srednjih škola koji do dana završetka, odnosno na dan završetka programa, 18. 7. 2023, neće navršiti 18 godina. Program je koncipiran tako da je celi dan ispunjen aktivnostima, s tim da se nastava odvija uz gostujuće predavače, svakodnevne sportske aktivnosti i u vidu radionica s nastavnicima u pratnji. U sklopu sedmodnevnog programa Letnje škole realizovaće se i dve terenske nastave, odnosno izleta. 

Troškove smeštaja, ishrane (tri obroka i užina), terenske nastave, pratilaca grupe i prevoza od Zagreba do Vira snosiće SKD „Prosvjeta“ i SNV. Troškove puta od mesta boravka do Zagreba i nazad snosite sami. Roditelji su obavezni da dovedu decu do Zagreba i da ih po povratku sa Vira dočekaju u Zagrebu, u unapred dogovoreno vreme na unapred dogovorenoj lokaciji. Učenik po dolasku u Zagreb MORA biti u pratnji roditelja ili punoletne osobe koju roditelji ovlaste i o kojoj će obavestiti voditelja Letnje škole blagovremeno, a po povratku sa Letnje škole u Zagrebu učenika takođe MORA dočekati roditelj ili punoletna osoba koju roditelji ovlaste i o kojoj će obavestiti voditelja Letnje škole blagovremeno.

Pozivamo vas da se prijavite u Letnju školu srpskog jezika i kulture „Sava Mrkalj“ i da informacije o posebnoj grupe srednjoškolaca dostavite svim zainteresovanima učenicima. Svi zainteresovani mogu da se prijave na sledeći način:

 

  • Ispuniti formulare 1. i 2. (saglasnost i anketa) objavljene na internet stranicama SKD „Prosvjeta“ (za srednjoškolce)
  • Zatražiti potvrdu o redovnom pohađanju srednje škole za dete (sekretarijat škole ili putem sistema eGrađani)

 

  1. Ispunjene formulare i potvrdu o redovnom pohađanju srednje škole poslati skenirano na adresu elektronske pošte obrazovanje@skd-prosvjeta.hr ili preporučeno zemaljskom poštom najkasnije do 22. 3. 2023. na adresu 

SKD „Prosvjeta“

„ZA LJETNU ŠKOLU“

Berislavićeva 10

p.p.9

10 106 Zagreb

Broj mesta je ograničen, a izabrani kandidati biće obavešteni telefonskim putem do završetka nastavne godine. Netačno ispunjeni, nepotpuni formulari, te prijave poslate nakon propisanog roka neće se uzimati u razmatranje.

Za sve dodatne informacije obratite se na adresu elektronske pošte obrazovanje@skd-prosvjeta.hr ili na telefon: 097/752-53-27

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Preuzmi dokument [68.80 KB]

%d blogeri kao ovaj: