Menu
Categories
Susret predstavnika Doma kulture Studentskog centra iz Beogradu i SKD Prosvjete
30/06/2021 AKTUALNA VIJEST

U SKD “Prosvjeta” održan je susret predstavnika Doma kulture Studentskog centra u Beogradu  i SKD Prosvjete s ciljem ostvarivanja kulturne suradnje. Predstavilo se djelovanje ovih institucija, kulturne politike i vizije budućih programa kulturne  razmjene. Po završetku sastanka obišli su se obnovljeni prostori SKD “Prosvjete” u  Preradovićevoj 21 i Biblioteku SKD “Prosvjeta”, te su se razmijenile ideje i prijedlozi o suradnji.

Dom kulture „Studentski grad“ (DKSG) započeo je s dejlovanjem 1974. godine, ​zgrada Doma kulture “Studentski grad” predstavlja biser arhitekture jugoslavenskog modernizma, a brojni programi unutar funkcionalne cjeline koju je projektirao arhitekt Milan Mitrović, s dvije kino dvorane, galerijskim prostorima, bibliotekom, arhivom,  prostori su u kojema se održava bogat kulturni program: filmovi, kazališne predstave,  koncerti, izložbe, književne večeri, radionice i predavanja, razgovori i debate o aktualnim društvenim temama, dostupni svima, studentima, ali i široj publici, koja njeguje debate, kritičko mišljenje i kreativnosti, duh suradnje i solidarnosti .U duhu uspostavljanja jačih kulturnih veza na prostoru “regiona” veselimo se budućoj suradnji kroz promociju izdanja DKSG, gostovanje kazališnih predstava i organizaciju koprodukcijskih izložbi, javnih tribina radionica i dr.

Gosti iz Studentskog grada darovali su SKD “Prosvjeta” veliki broj svojih izdanja iz područja filma, videoumjetnosti, književnosti, stripa, kazališta i radionica, SKD “ Prosvjeta” nije pustila da odu praznih ruku.

Na sastanku su prisustvovali direktor Doma kulture Studentskog centra Boris Postovnik, urednik kazališnog programa DKSG Andrija Daničić, voditelj poslova za odnose s javnošću i marketing DSKG, Željko Jaćić, predsjednik SKD “Prosvjeta” Mile Radović, potpredsjednik SKD “Prosvjeta” Siniša Tatalović, generalni sekretar SKD “Prosvjeta” Slobodan Živković te Davorka Perić, voditeljica programa za kulturu SKD “Prosvjeta”.

Comments are closed
*