5. međunarodni karavan kantautora i pjesnika “Neretvanske vedrine 2016” u Ćorovića kući

neretvanske-vedrine

Ovaj petak, 12.08. s početkom u 20.00 sati, u sklopu 5. Međunarodnog karavana kantautora i pjesnika ”Neretvanske vedrine 2016”, koji je idejno osmislio i prethodnih godina organizovao Admiral Mahić, biće održan multimedijalni program pjesnika i kantautora u Ćorovića kući u Mostaru.

Multimedijalni program se održava uz podršku SPKD Prosvjeta, Mostar.

Među učesnicima ovogodišenjeg Karavana su književnice Cvetka Bevc, Senada Smajić i Mojca Andrej, slikarka Kaja Lukač, te kantautori Jani Kovačič i Peter Andrej, a iz Hrvatske Slavica Božičević i Zdravko Odorčić, koji ujedno i moderira ove programe.


prosvjeta-kolonija-corovica-604x270

Prosvjetina 4. Likovna kolonija zvanično će započeti s radom 12.8.2016. godine u 9:30 u dvorištu Centra za kulturu Mostar. Par riječi na otvaranju reći će gospodin Goran Kosanić, generalni sekretar SPKD “Prosvjeta” i gospodin Senad Suljić, direktor Centra za kulturu i inicijator ponovnog oživljavanja manifestacije “Mostarsko ljeto”.

Prosvjetina kolonija je likovni događaj koji se već četiri godine održava u Mostaru a ove godine se prvi put odvija u saradnji sa Centrom za kulturu Mostar i to u sklopu manifestacije “Mostarsko ljeto”.

Cilj kolonije je iz godine u godinu isti, okupiti studente i mlade autore u jednoj zajedničkoj ideji stvaranja likovne i kulturne scene Mostara. Pet dana druženja u prostorima bašte Ćorovića kuće i dvorišta Centra za kulturu će slijediti izložba koju najavljujemo za 19.8.2016. godine u galeriji Ćorovića kuće. Svih pet dana trajanja kolonije prostor je otvoren za posjete, druženje i razgovor s učesnicima.

Prosvjeta.net

%d blogeri kao ovaj: