Akustični “Triptih” za kraj izložbe “Tabule rasa”

Dobro došli na akustični “Triptih” za kraj izložbe “Tabule rasa” koja se održava u sklopu Dana srpske kulture

Svi moramo biti zdravi u srijedu!

07.12. 2022. u 20 sati izložbu će zatvoriti Konstrakta.

Ana Đurić profesionalno poznata kao Konstrakta  je umjetnica, arhitektica  kantautorica,  koja je kao pjevačica stekla kultni status među hrvatskom publikom, posebno ljudima koji rade u kulturi, budući da je kroz svoju ukazanu priliku za nastup ne Euroviziji pjesmom “In corpore sano” i odličnim performansom netipičnim za ovu vrstu glazbene manifestacije ukazala i na društvene probleme posebno umjetnika.

Konstrakta je srpska umjetnica koju voli hrvatska publika, zato je Konstrakta idealna gošća za još jedan novi početak, početak na kraju Tabule rase, ovogodišnje izložbe u sklopu Dana srpske kulture koja u fokusu ima umjetnike i kulturne suradnje hrvatskih i srpskih umjetnika zadnjih sto godina koji su obrazovnom sustavu i kroz medije ostaju manje vidljivi zbog današnjih kulturnih politika društva u kojem živimo.

Prije nego što je nastavila solo karijeru bila je vodeći vokal indie pop sastava Zemlja gruva! Izdali su tri studijska albuma: WTF Is Gruveland? (2010.), Dino u Zemlji Gruva, Dino in Grooveland, 2013., koja je obradila pjesme hrvatskog pjevača Dine Dvornika, te Što stvarno želiš? (2016). Neki od najpoznatijih hitova benda su “Najlepše želje ” (2010), “Nisam znala da sam ovo htela”(2011) i “Jače manijače”. Zemlja gruva! sudjelovala je na glazbenom festivalu Beovizija 2008. i 2009. sa “Čudesnim svetovima ” i “Svejedno mi je”. Referenca na Dinu Dvornika što još je jedan razlog za sudjelovanje u ovogodišnjem programu Dana.

Konstrakta je 28. veljače 2022. objavila svoj projekt Triptih, 12-minutni spot za tri pjesme – “Nobl”, ” In corpore sano” i “Mekano”. Koncept je bila ideja same Konstraktе, uz Anu Rodić i Maju Uzelac, od kojih je potonja i režirala spot. Spot i pjesme ilustriraju suvremeni život u Srbiji, svaka na svoj način.

Upravo “Triptih” imat ćemo prilike čuti u srijedu 07.12. 2022. u 20 sati, u SKD Prosvjeta, Preradovićeva 21 u 20 sati kojim zatvaramo izložbu Tabula rasa.

U akustičnoj izvedbi “Triptiha”  čut ćemo gitaru i glas, sudjeluju Ana Đurić Konstrakta, Milovan Bošković i Jovan Antić.

%d blogeri kao ovaj: