Dalmatinski Srbi pomažu u borbi protiv korone i posljedica potresa

Predstavnici nacionalnih manjina u Splitsko-dalmatinskoj županiji preusmjerili 30.000 kuna predviđenih za smotru stvaralaštva u borbu protiv koronavirusa i pomoć stradalima u potresu u Zagrebu, navodi portalnovosti.com.

Koordinacija vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Splitsko-dalmatinske županije jednoglasno je odlučila da se sredstva u iznosu od 30.000 kuna, koliko je proračunom namijenjeno za smotru stvaralaštva nacionalnih manjina, preusmjere za borbu protiv korona virusa i za pomoć stanovnicima Zagreba koji su postradali u potresu.

– Odluku o odricanju od sredstava na telefonskoj sjednici donijeli smo jednoglasno. Manifestacija stvaralaštva nacionalnih manjina značajan je događaj jer se manjine predstavljaju svojim umijećima, a to je i prilika za druženje, ali smo smatrali da ovo nije ni vrijeme ni prilika za takvu smotru. Mnogo je bitnije da participiramo u borbi protiv epidemije i pomoći u sanaciji objekata u Zagrebu. Vjerujem i da će sličan potez povući i druga manjinska vijeća i koordinacije koje su to u mogućnosti – izjavio je za Novosti Božidar Simić, predsjednik županijskog VSNM-a, ističući da se ovaj potez odnosi samo na županijsku koordinaciju koju čine četiri vijeća i pet predstavnika nacionalnih manjina.

Njihovu odluku u četvrtak 2. aprila pozdravio je i župan Blaženko Boban, pohvalivši njihov potez na tiskovnoj konferenciji.

Izvor: Tjednik Novosti
Link: https://www.portalnovosti.com/dalmatinski-srbi-pomazu-u-borbi-protiv-korone-i-posljedica-potresa
Foto: Nenad Jovanović/Novosti

 

 

 

 

 

%d blogeri kao ovaj: