Godišnju nagradu “Branimir Kurucić” dobio ANI Vukovar

U okviru 23. Dana kulture Srba istočne Slavonije, Baranje i zapadnog Srema, Koordinacioni odbor SKD “Prosvjeta” za istočnu Slavoniju, Baranju i zapadni Srem, raspisao je konkurs za Godišnju nagradu “Branimir Kurucić” koja se dodeljuje pojedincu, ili instituciji za očuvanje i razvoj srpske kulture na području istočne Slavonije, Baranje i zapadnog Srema. Ove godine dobitnik nagrade je Ansambl narodnih igara SKD “Prosvjeta” iz Vukovara. Nagrada je uručena direktoru Ansambla narodnih igara SKD “Prosvjeta” Vukovar Dejanu Kuruciću.

Ovogodišnji 23. Dani kulture Srba ISBIZS realizirani su pod drugačijim okolnostima za razliku od prethodnih godina zbog poznate situacije sa pandemijom koronavirusa. Dani kulture Srba ISBIZS realizirani su na način da se svaki od dvadeset pododbora iz sastava Koordinacije, predstavio u svom mestu delovanja, prikazujući deo svog programa i aktivnosti koji je izveden bez prisustva publike, a za potrebe snimanja ovogodišnje manifestacije.

Tokom snimanja poštovale su se propisane epidemiološke mere koje su propisane od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

 

%d blogeri kao ovaj: