Huligani nisu uspjeli da prekinu Bajagin koncert

Na drugoj večeri ovogodišnjeg “Sna sustipanske noći“ na Bajagine taktove je dva i po sata pjevalo i plesalo više od 2.500 ljudi, prenosi B92.
Foto: Youtube/Screenshot

Toplo ljetnje veče počelo je u bezbrižnom uživanju i zabavi, a niko od prisutnih nije previše ni razmišljao o eventualnim indicentima.

Međutim, kako piše “Slobodna Dalmacija“, a prenosi B92, grupa je pokušala da se prekine ili bar na neki način omete koncert. Plan im je bio da se na bilo koji način približe mjestu koncerta, bilo karuselom, bilo pješice, pa čak i brodićima i onda među publiku ubace bilo šta – signalnu raketu, suzavac…

No, policija je, čini se, odradila fantastičan posao što se tiče osiguranja Sustipana i šireg područja oko njega, te službeno nije zabilježen niti jedan jedini incident. Naime, već kod rotora ispred Bobisa bilo je postavljeno policijsko vozilo i blokiran promet, a ispred ulaza u Sustipan bilo je nekoliko policijskih kombija i desetak interventnih policajaca kojima nikako nije bilo lako jer su, usprkos velikoj vrućini i teškom zraku, bili pod punom opremom gotovo sedam sati.

Kako je i službeno potvrđeno, kako bi se sprječilo da huligani ne realiziraju “napad s mora”, bilo je angažirano i policijsko plovilo, a okolo po zidinama i obližnjem parkiralištu čekalo je raspoređeno pedesetak interventnih policajaca te je tako i južni dio Sustipana bio dodatno osvjetljen.

S obzirom na tako jake mjere osiguranja, huligani su pokušali da pronađu “rupu”, pa su tako slali i izvidnike – i pješice, i na biciklima, i na mopedima da vide gdje se mogu probiti. U jednom su trenutku, čak i krenuli prema Sustipanu, ali su onda valjda uvidjeli da bi došlo do sukoba s policijom, pa su ipak odustali od pohoda, zaključuju iz B92.


Izvor: B92/Slobodnadalmacija.hr

%d blogeri kao ovaj: