Karanović: Lepo je biti u društvu pravih reditelja

unnamed
Foto: Gettyimages
Lepo je biti u društvu pravih reditelja, rekla je autorica filma “Dobra žena” glumica Mirjana Karanović, koja se prvi put okušala u ulozi redateljice, a koji je prikazan na leskovačkom festivalu LIFFE.

U priči o ženi koja se nakon 30 godina braka susreće s tajnama o svom mužu i prisiljena je da donese teške odluke, Karanović osim redateljske ima i glavnu ulogu.

Kako kaže proslavljena srpska glumica, LIFFE je festival filmske režije i ona je prvi put u društvu pravih reditelja, što joj, dodala je, čini pravo zadovoljstvo.

Režija je za nju, objasnila je, način da izrazi ono što želi i oseća, te je zato i odlučila da baš ona režira film, ne želeći nikog drugog da prisiljava da radi “po njenom”, i da se on, kako je rekla, samo formalno zove reditelj.

“Dobra žena” je osim na LIFFE-u, učestvovala na brojnim festivalima kao što su Sundance Film Festival 2016, a na mnogima je osvojio i nagrade.

Osim nagrada za film, Mirjana Karanović je proglašena za jednu od najzanimljivijih ženskih redateljica u izboru časopisa Variety, a u “Dobroj ženi” se, uz nju, pojavljuju Boris Isaković, Jasna Đuričić, Hristina Popović, Bojan Navojec i drugi.


Izvor: B92

%d blogeri kao ovaj: