Kneževi Vinogradi: Likovna kolonija u uvjetima korone

Likovna kolonija u organizaciji SKD “Prosvjeta” pododbor Kneževi Vinogradi i KUD-a “Živojin Žiko Mandić” iz Kneževih Vinograda  je održana 19. i 20. septembra u Kneževim Vinogradima. Ovaj put je kolonija održana uz mere predostrožnosti usljed pandemije koronavirusa. Na slikarsku koloniju se odazvalo ukupno sedamnaest slikara iz Baranje, Osijeka i Slavonije.

Posebno treba istaknuti mlađe ljubitelje slikarstva, koji su pokazali zavidno umeće i volju za slikanjem. Organizatori su se i u uvjetima korone potrudili , te poštujući mere predostrožnosti, pripremili hranu i piće za sve učesnike oba dana, koliko je trajala kolonija.

Drugoga dana je priređena izložba koju je ove godine obišao nešto manji broj posjetilaca, nego prijašnjih godina. Naslikano je ukupno šesnaest slika na platnu i nekoliko crteža najmlađih slikara.

Na kraju Likovne kolonije organizatori su podijelili učesnicima zahvalnice i izrazili nadu da će se i dogodine ponovo vidjeti na slikarskoj koloniji, ali u uobičajenim uvjetima.

 

%d blogeri kao ovaj: