“MEDIJSKA ARHEOLOGIJA” U RIJECI I ZAGREBU

SKD Prosvjeta Vas poziva na program beogradskog udruženja “Medijska arheologija” u Rijeci 26.oktobra s početkom u 19h u MMSU i dan nakon u Zagrebu (27. oktobra) u kinu Grič s početkom u 20 sati. 

Ovim manifestacijama želimo najaviti Dane srpske kulture 2018. odnosno niz kulturno-umjetničkih događanja u Zagrebu i Rijeci u prvoj polovici novembra mjeseca. Namjera nam je obnoviti predstavljanje i promoviranje institucionalne srpske kulture, ali i alternativnih tendencija u kulturi i umjetnosti

Medijska arheologija je dugoročni istraživački i programski projekat, koji je iniciran u Arhivu alternativnog filma i videa u Domu kulture “Studentski grad” u Beogradu i započeo programsku aktivnost u okviru Akademskog filmskog centra oktobra 2006. godine. Baveći se medijskim formama kao simptomima socijalnih fenomena prezentirao je ova istraživanja u dinamičnom programskom modelu diskusije, uz učešće i priloge publike, što se pokazalo kao pravi model komunikacije sa generacijom koja nije imala prilike da posmatra nastanak i razvoj nekih aktuelnih i transformaciju nekadašnjih medijskih fenomena.

Za dodatne informacije možete se obratiti Aneta Lalić.

S poštovanjem,

organizacijski odbor

Dana srpske kulture 2018.

%d blogeri kao ovaj: