Na Jutjubu Beogradska filharmonija vodi na “Putovanje u Italiju”

U okviru nedeljnog repertoara, Filharmonija je pripremila nove audio i video snimke koji se mogu pronaći na digitalnim platformama, navodi portal danas.rs.

Onlajn sezona na Jutjub kanalu ovog petka u 20 sati (3. april) predstavlja koncert iz ciklusa „Pandemonijum“, posvećen jedinstvenoj kombinaciji muzike, glume i teksta.

Publika će imati priliku da pogleda „Putovanje u Italiju“ Đovanija Solime.

Gudački kvartet Beogradske filharmonije i violončelistkinja Maja Bogdanović, izveli su ovo djelo komponirano za glas, violončelo, gudački kvartet i elektroniku.

Glumac Vladimir Aleksić, čiji se značajan dio glumačke karijere odvija u Italiji, na originalnom jeziku je govorio stihove Mikelanđela Buonarotija, Đordana Bruna i Frančeska Borominija koji prate ovo zanimlјivo ostvarenje.

Od ostalih sadržaja, Filharmonija je u toku ove nedelje objavila novi blog Filharmoničara u izolaciji u kome je trombonista Igor Ranković otkrio interesantan projekat kojim se bavi.

Pored maestra Mehte, orkestru i publici Beogradske filharmonije obratio se i dirigent Hauard Grifitis, budući da je njegov nastup bio zakazan za 3. april na Kolarcu zajedno sa pijanistkinjom Kler Huangči.

Sjećanje četvrtkom biće posvećeno nedavno preminulom, slavnom kompozitoru Kšištofu Pendereckom sa kojim je Filharmonija imala čast da nastupi 2008. godine.

Izvor: Portal danas.rs

%d blogeri kao ovaj: