Praizvedba „Romana o Londonu“

Večeras u Beogradskom dramskom prvi put izveden čuveni naslov Miloša Crnjanskog.

DUGO očekivano delo na pozorišnoj sceni, „Roman o Londonu“ Miloša Crnjanskog, večeras je imao premijerno izvođenje uBeogradskom dramskom–u režiji i adaptaciji Ane Đorđević , oživeo je najpoznatiji emigrantski par naše literature, Rjepnin i Nađa, u tumačenju Milana Marića i Milice Zarić.

Zasnovan na ličnom iskustvu pisca, „Roman o Londonu“ je priča o tegobnom životu emigranata u tuđini…Ima li sreće u posleratnom svetu u kome nema prijatelja, već samo poznanika i prolaznika, u kome je ček i u gomili, svako sam. Kakva je to egzistencija u kojoj vam, osim golog života, nedostaje sve: otadžbina, prijatelji, porodica, pa čak i oni koji su neposredno pored vas –pitanje je koje postavlja predsebe i publiku Ana Đorđević.

Inače, premijerno izvođenjepredstave upriličeno je samo danposle velikog jubileja – 125 godina od rođenja Miloša Crnjanskog (1893 – 1977). „Roman o Londonu“ dobrim delom je autobiografsko delo: u glavnom gradu Velike Britanije, Crnjanski je sa suprugom Vidom živeo u emigraciji od 1945. do 1966. godine…

PROČITAJTE I: Milan Marić: Teatar postaje deo gradskog folklora

U predstavi igraju i Ljubinka Klarić, Milan Čučilović, Ivana Nikolić, Srđan Dedić, Branko Cvejić i Aleksandar Vučković. Scenograf je Jasmina Holbus, a kostimograf Andrijana Pajić.

Izvor: novosti.rs

%d blogeri kao ovaj: