Prvi Porto etno u Rijeci – bogatstvo leži u različitostima

U Rijeci je u subotu, 9. septembra održan prvi  Porto etno – festival glazbe i hrane koji je svojim bogatim programom privukao mnoštvo ljudi. Festival su svojim prisustvom obogatile brojne udruge riječkih nacionalnih manjina, a srpsku nacionalnu manjinu predstavljalo je SKD „Prosvjeta“ iz Rijeke i Korenice. 

Atraktivni program je uključivao ponudu tradicionalnih jela nacionalnih manjina, izvedbeni i dječji program te koncerte poznatih glazbenika. Članovi SKD „Prosvjeta“ su za posjetioce pripremili grah prebranac, te ih ponudili koljivom, slavskim kolačem i raznovrsnim pitama. 

Dječji program je obuhvatio radionicu srpske ćirilice, recitacije najmlađih članova iz Korenice te igrokaz Ličko udvaranje. Riječkoj publici se svojom glazbom predstavio i srpski pijanist Vasil Hadžimanov, te glazbenici iz Italije, Bugarske, Slovenije i Hrvatske.

Rijeka je još jednom pokazala da pravo bogatstvo leži u različitostima. Festival su među brojnim posjetiocima i uzvanicima posjetili i konzul Republike Srbije u Rijeci, Vladimir Marjanović, te potpredsjednik SKD “Prosvjeta” Jovica Radmanović.


Prosvjeta.net

%d blogeri kao ovaj: