Pupovac u Vukovaru: Žrtve ne smeju biti motiv za obnavljanje mržnje + VIDEO

Delegacija srpske zajednice u Hrvatskoj na čelu s predsjednikom SDSS-a i saborskim zastupnikom Miloradom Pupovcem u nedjelju 17. novembra je u Vukovaru položila vijence za postradale u ratu od 1991. do 1995. godine. Vijence su položili u Dunav kod Veslačkog kluba i na spomen-obilježje na Ovčari. Pupovac je, kao i prošle godine, u Vukovar došao uoči obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara. S njim su bili predsjednik Srpskog narodnog vijeća Boris Milošević, predsjednica Udruženja ‘Protiv zaborava’ Marica Šeatović i predstavnici srpskih manjinskih vijeća.

Svoju posjetu Vukovaru delegacija je potom završila u Sabornom hramu svetog oca Nikolaja u centru grada gdje ih je dočekao episkop osječkopoljski i baranjski g. Heruvim zajedno sa sveštenstvom vukovarskih parohija. Milošević, Pupovac i Šeatović su ovdje zapalili svjeće za pokoj duše nevino stradalima prije dvadeset i osam godina.

“Danas nisam došao ovde da slušam da me neko proziva niti sam došao da nekoga prozivam, nego da zajedno sa ovim ljudima koji su se sa nama okupili, pokažem ono što je najvažnije, a to je poštovanje prema žrtvama bezumlja i mržnje te da kažem da te žrtve ne smeju biti motiv za obnavljanje bezumlja i mržnje, kao što se neretko događa.”, rekao je Milorad Pupovac okupljenim novinarima ispred Crkve svetog Nikolaja.

Izvor: Srbi.hr i Tjednik Novosti
%d blogeri kao ovaj: