Valjevo: Produžena izložba slika Ljube Popovića do 1. jula

Zbog velikog interesovanja, najveća izložba slika Ljube Popovića u Modernoj galeriji u Valjevu biće produžena do 1. jula. Najviše posjetilaca je iz Beograda i Novog Sada, a ima ih i iz svih zemalja regije.

U periodu od dva mjeseca, deset hiljada ljudi vidjelo je slike Ljube Popovića u njegovoj Modernoj galeriji u Valjevu. Osamdeset posto posjetilaca je izvan valjevskog kraja, prenosi RTS.

Slika “Vreme androida” kao poseban kuriozitet postavke i “Čas senzualnosti” koji je 19 godina bio urolan u privatnoj kolekciji, prvi i najvjerojatnije jedini put, predstavljene su javnosti. Još 23 slike, od ukupno 49, također nikada nisu izlagane.

“Radovi ukazuju na to koje stvaralačke faze je Ljuba prošao, sve od dana kada je pripadao Medijali i kada su te slike pokazivale put integrisan sa figuracijom i da kažemo tradicijom renesanse, pa sve do savremenog njegovog stvaralačkog čina, u kome se on može etiketirati i priznati kao jedan potpuno autohton stvaralac, čije slikarstvo sada već ulazi u ono što nazivamo slikarstvom fantastike, ili možda je preciznije, postmodernom umetnosti”, rekla je historičarka umjetnosti Nataša Kristić.

Kao što vidimo, mnogo je razloga za veliko interesovanje ljubitelja umjetnosti koje ne prestaje za Ljubinu izložbu u Valjevu. U Modernoj galeriji su, zato odlučili da za dvadeset dana produže izložbu.

Interesovanje za izložbu, koja je otvorena do 1. jula, ujedno je i potvrda da je Ljuba bio veliki, autentični i bezvremeni srpski slikar.


Izvor: RTS

%d blogeri kao ovaj: