VLADIN URED ZA LJUDSKA PRAVA I PRAVA NACIONALNIH MANJINA POSJETIO SKD „PROSVJETA“ PODODBOR RIJEKA

jovica-objava-istaknuta

Predstavnici iz Vlade Republike Hrvatske, Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina u sastavu s ravnateljem Ureda Brankom Sočancem, pomoćnicom ravnatelja Ureda Bahrijom Sejfić, savjetnicom u Vladinom uredu Jasnom Rašeta, te zastupnicom u Hrvatskom saboru Erminom Lekaj, posjetila je SKD „Prosvjeta“ pododbor Rijeka.

U ugodnom razgovoru razmijenjena su mišljenja o stanju i položaju nacionalnih manjina s težištem na položaj srpske nacionalne manjine na lokalnom i regionalnom dijelu.

Vladinom Uredu predstavljen je rad SKD „Prosvjeta“ pododbora Rijeka gdje je navedeno da je najveći problem manjak financijskih sredstava koja umanjuju odvijanje programskih aktivnosti, što je svakako problem koji pogađa i ostale manjinske i većinske organizacije.

Zajednički zaključak razgovora je da bi se svakako trebalo poraditi na poboljšanju međuljudske tolerancije u medijima.

Delegaciju je primio predsjednik pododbora Rijeka i novoizabrani potpredsjednik SKD „Prosvjeta“ u RH Jovica Radmanović s kolegama, potpredsjednikom pododbora Slobodanom Tojagom, bivšim predsjednikom pododbora Đurom Budisavljevićem, članom predsjedništva Milanom Dujakovićem i članom Društva Dušanom Sekulićem.

%d blogeri kao ovaj: