11. SAMOSTALNA IZLOŽBA SLIKA LJILJANE BABIĆ U VUKOVARU

SKD „Prosvjeta“ – pododbor Vukovar je 26. marta 2021. godine u Galeriji slika „Branimir Kurucić“ u Vukovaru, organizovao 11. samostalnu izložbu slika Ljiljane Babić iz Vukovara. Likovnu kritiku je napisao i govorio Milenko Živković. Članice Vukovarskog srpskog pevačkog društva „Javor“ iz Vukovara, Olga Radulović i Aleksandra Krtinić, maestralno su izvele etno-pesmu iz Metohije. O svom likovnom opusu je govorila i autorica izložbe Ljiljana Babić.

Ljiljana Babić, likovna umetnica, rođena je 1951. u Zrenjaninu. Svoj likovni svet živi već skoro 50 godina u Vukovaru. Učestvovala je na mnogim likovnim kolonijama  i kolektivnim  izložbama. Do sada je imala 10 samostalnih izložbi.

Slikanje je učila na slikarskoj akademiji KUD-a Maksim Gorki iz Borova od velikih majstora slikarstva Danila Banića i Mate Kovačevića Eskavilja. Kao posvećeni slikar brzo je shvatila elementarna slikarska znanja i još brže je u izgrađivanju svoje posebnosti pobegla od svojih uzora gradeći svoje svetove iz vizure  nevinog deteta. Ubrzo je izgradila svoj status  slikarskog umetnika i o njoj su pisane pozitivne kritike.

Vreme je otišlo. Ljiljana i dalje slika kada oseti da ima šta da kaže, pomalo zaboravljena od svih, ali ne i od istinskih likovnih poštovalaca. Kako bi se izdigla iz teškog života i patnje koju ničim nije zaslužila, sa jednim jedinim ciljem – da čestito odgoji svoju decu,  Ljiljana je u slikarstvu imala najveću podršku. U svojim slikama Ljiljana krije svoje tajne i  intimu svoje duše. Sve svoje vibracije lako prenosi na posmatrača dozvoljavajući mu da se u njima prepozna

%d blogeri kao ovaj: