13. smotra dječjeg kulturnog stvaralaštva

25.06.2023. je u Garešnici održana 13. Smotra dječjeg kulturnog stvaralaštava „Djeca su ukras svijeta“. Riječ je o folklornoj manifestaciji koju tradicionalno organizira garešnička SKD Prosvjeta. Započela je u Velikom Vukovju natjecanjem u starim dječjim igrama i to trčanju s jajetom u žlici, trčanju u vreći, graničaru i koturanju obruča.

Potom se program preselio u Garešnicu u kojoj je održana prvo povorka sudionika gradskim ulicama te potom smotra dječjeg folklora u Hrvatskom domu. Sudjelovalo je 10 skupina djece iz Hrvatske, Sjeverne Makedonije te Bosne i Hercegovine.

Uz domaći KUD Moslavina nastupili su KUD Vaso Đurđević iz Bršadina, SKD Prosvjeta iz Vrginmosta , Zajednica Mađara iz Pisanice, Udruženje za očuvanje tradicije iz Prijedora (BIH), dječje FD Sončece iz Varaždina, Romsko KUD Darda iz Darde, Češka beseda iz Daruvara, KUD Tono Hrovat iz Velike Kladuše (BIH) te ANPO Skopje iz Skopja (S. Makedonija).

Manifestaciju su financijski pomogli Savjet za nacionalne manjine Republike Hrvatske, Bjelovarsko-bilogorska županija i Grad Garešnica. Bogat i raznovrstan program oduševio je gledatelje, a sudionici su nakon smotre nastavili druženje uz večeru na prostoru gradske tržnice.

%d blogeri kao ovaj: