8. sjednica Glavnog odbora SKD PROSVJETA

05.03.2022. u 11h, u Zagrebu, održana 8. sjednica Glavnog odbora SKD PROSVJETA, na kojoj je usvojen izvještaj od radu Društva u 2021. godini. U 12h je započela redovna izvještajna skupština Društva.

Verifikaciona komisija, je utvrdila da je prisutno 37 od 52 delegata, i da Skupština ima potreban kvorum za donošenje pravovaljanih odluka, izvještaj je podnio predsjednik komisije Zdenko Čikara. Na Skupštini su delegati usvojili narativni izvještaj o radu u 2021. godini kao i finansijski izvještaj o poslovanju Društva za 2021. godinu.

Usvojen je i izvještaj Nadzornog odbora, koji je iznijela predsjednica NO Jelena Nestorović. Takođe, na istoj skupštini izabran je novi/stari generalni sekretar Društva, Slobodan Živković, koji se zahvalio na ukazanom povjerenju za dalji rad.

Posebnu čast delegatima Skupštine, kao i rukovodstvu Društva, ukazao je svojim prisustvom, njegova svetost patrijarh srpski Porfirije. Patrijarh je pozvao na jedinstvo i na molitvu za mir u svijetu, posebno naglasivši da je potreban mir između dva bratska naroda Rusa i Ukrajinaca. Skupštini su prisustvovali predsjednik SNV prof.dr Milorad Pupovac i predsjednik Savjeta SNV prof.dr Dejan Jović.

%d blogeri kao ovaj: