Atelje 212 gostuje u zagrebačkom Kerempuhu

Zagreb, 13.9.2016.- Novu sezonu zagrebaèkog Satirièkog kazališta Kerempuh otvorit æe gostovanje u Zagrebu u petak i subotu 16. i 17. rujna beogradskog kazališta Atelje 212, koje æe nastupiti s dvije svoje produkcije, predstavama "Kafa i cigarete-pozdrav iz Beograda" Mije Kneževiæ iz 2015., te "Egzibicionista" u režiji Milana Karadžiæa iz 2003. Na slici scena iz predstave "Egzibicionista". foto HINA/ Kerempuh/ ua
FOTO: Hina

Novu sezonu zagrebačkog Satiričkog kazališta Kerempuh otvorit će gostovanje u Zagrebu u petak i subotu 16. i 17. rujna beogradsko kazalište Atelje 212, koje će nastupiti s dvije svoje produkcije, predstavama “Kafa i cigarete-pozdrav iz Beograda” Mije Knežević iz 2015., te “Egzibicionista” u režiji Milana Karadžića iz 2003.

Gostovanjem s jednom recentnom i jednom starijom predstavom jedno od najznačajnijih kazališta bivše Jugoslavije, koje ove godine obilježava 60 godina postojanja, želi hrvatskoj publici pokazati dio svoje najnovije produkcije, ali i mali povijesni presjek Ateljea 212, s predstavom iz prošlog desetljeća.

U predstavi “Kafa i cigarete-pozdrav iz Beograda” riječ je o susretima – slučajnima ili priželjkivanima; odlascima – željenima ili iznuđenima; neizvjesnosti svakog trenutka prema kojem žurimo, neminovnost svakog trenutka koji nas očekuje.

“Jednom riječju, sam život, neizmjerno bogat, satkan od nebrojeno mnogo slojeva i značenja, tuga i radosti, susreta i rastanaka – uz kavu i cigarete, možda se može makar malo bolje razumjeti”, stoji u najavi. Predstava je u programu u petak 16. rujna.

Dan kasnije, u subotu 17. rujna, na sceni Kerempuha Atelje 212 predstavit će se s psihodramom “Egzibicionista”, u kojoj se “pokušava otkriti i riješiti problem jedne osobnosti koja se nije sposobna uklopiti u socijalno prihvatljiv oblik ponašanja”. rečeno je u najavi.

U predstavama igraju Milica Mihajlović, Nebojša Ilić, Tihomir Stanić, Dara Džokić, Milica Trifunović, Marko Grabež, Svetozar Cvetković, Isidora Minić, Branimir Brstina, Vojislav Brajović i Vladislav Mihailović.

Inače,gostovanje je dio šire regionalne kulturne razmjene na koju je Kerempuh osobito ponosan i koju smatra iznimno bitnim segmentom svojeg poslovanja i strategije, čiji je cilj upisati se u mrežu kulturnih metropola prikazivanjem vlastitih umjetničkih ostvarenja te dovođenjem vrhunskih kazališnih djela zagrebačkoj publici.

Izvor: Nacional.hr

%d blogeri kao ovaj: