BIBERČE, predstava i kreativna radionica za djecu vrtićkog uzrasta

foto: Jovica Drobnjak

Svetlana Patafta zvanje akademske glumice stekla je na Umetničkoj akademiji u Novom Sadu. Završila je i studij engleskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. U posljednjih par godina bavi se vrlo fokusirano kazalištem za najmlađe.  Voditeljica je Umjetničke organizacije Teatar PUNA KUĆA. Autorica je i glumica u predstavi za djecu “Boje duge”, nastala 2009. godine u produkciji UdrUge za poticanje razvoja djece i roditelja PUNA KUĆA. Na repertoaru Dječjeg kazališta Dubrava od 2010. do 2014.

Autorica je projekta MULTIKULTUROM DO KVALITETNE KULTURE koji predstavlja priče iz tradicija raznih naroda koji žive na području Hrvatske. Kroz njega su do sada realizirane dvije predstave u kojima glumi i režira: “Biberče”,srpska narodna priča i “Ogledalce, ogledalce…” Ane Đokić po motivima iz priče I. B. Singera i po motivima iz židovske tradicije u produkciji Udurge za poticanje razvoja djece i roditelja PUNA KUĆA.  Druga je na stalnom repertoaru Dječjeg kazališta Dubrava od sezone 2011/12. Redateljica je i glumica u žonglerskoj predstavi za djecu i odrasle: “Bilo jednom jedno sunce”.

Dramskom pedagogijom se bavi od 2002. godine.

Članica je HDDU (Hrvatskog društva dramskih umjetnika) i ASSITEJ-a (Udruga hrvatskih profesionalnih kazališta za djecu i mlade).

%d blogeri kao ovaj: