Obuljen Koržinek: Poticat ćemo izvedbe na otvorenom

Ne očekujemo da će se u prvoj fazi događati previše toga u zatvorenim prostorima jer su ograničenja još ozbiljna, rekla je ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek u HRT-ovom Dnevniku 10. maja komentirajući popuštanje mjera uvedenih zbog koronavirusa i u kulturi, prenosi portal magazin.hrt.hr.

Treća faza počinje od danas 11. maja, od kada će se omogućiti okupljanja do 40 osoba (uz mjere fizičke udaljenosti),  te održavanje proba umjetnika i djelatnika u kulturi, pojedinačno ili u manjim skupinama, s tim da će se od 18. maja donijeti odluka o popuštanju mjera za organiziranje kulturnih programa i manifestacija u zatvorenim prostorima i na otvorenom.

Od danas 11. maja se mogu organizirati probe, a preporuke su u prvom redu usmjerene profesionalnim ansamblima s velikim brojem umjetnika, rekla je ministrica, prenosi magazin.hrt.hr.”Ovaj tjedan ćemo finalizirati sve preporuke što se tiče izvedbi. Poticat ćemo izvedbe na otvorenom, međutim, omogućit će se i održavanje izvedbi u zatvorenom, uz cijeli niz mjera”, rekla je Obuljen Koržinek.

” Išli smo putem da zajedno s HZJZ-om postavimo sigurnosni okvir i za publiku i umjetnike, a da njihovoj kreativnosti ostavimo da se tome prilagode”, dodala je.

Ovaj tjedan bit će objavljene preporuke za filmske, televizijske i glazbene produkcije.

” Sugerirat će se da se ide sa snimanjem onih koji su u visokoj fazi pripreme”, dodala je Obuljen Koržinek.

Obuljen Koržinek, također je rekla da imaju naznake da zahvaljujući uspješnim mjerama protiv epidemije postoji interes da Hrvatska bude jedna od destinacija u koje će se prve vratiti strane produkcije.

Izvor: Magazin.hrt.hr
%d blogeri kao ovaj: