Osnivačka skupština pododbora SKD “Prosvjeta” Borovo naselje

29. oktobra 2023.godine u prostoru “Srpske kuće” u Borovu naselju održana je osnivačka skupština pododbora SKD “Prosvjeta” Borovo naselje. Po rečima Generalnog sekretara SKD “Prosvjete” Zagreb, Slobodana Živkovića, koji je prrdsedavao skupštinom ovo je 53. pododbor u sastavu SKD “Prosvjeta “i 19. u Koordinaciji SKD “Prosvjeta” Vukovarsko- sremske županije. Slobodan Živković izrazio je veliko zadovoljstvo što je SKD “Prosvjeta” kao najveća i najstarija kulturno-prosvetna institucija Srba u Hrvatskoj, bogatija za novi pododbor.

Poželio je dobrodošlicu novim članovima i zaželio sreću i uspeh u budućem radu! Na skupštini je izabarano rukovodstvo pododbora i to za predsednicu Jelica Lipovac Dudaš, prof., zamenicu predsednice dr Ljiljana Bajac Nikolić, sekretara dr Tatjana Lipovac i dva člana upravnog odbora Nikolu Živkovića i Andreju Vukosavljević. Skupštinu je pozdravio predsednik Koordinacije VSŽ Svetislav Mikerević i potpredsednica SKD “Prosvjete” Zagreb Radmila Latas te dali svoju podršku novom pododboru u budućem radu. Svoju podršku dao je i predsednik ZVO-a Dejan Drakulić i istakao važnost ovog podobora za decu i omladinu u Borovu naselju, ali i za celu okolinu.

Zamenik gradonačelnika Srđan Kolar zahvalio se svima na saradnji i podršci u osnivanju pododbora i kako je istakao ovaj posao nije bio lak, ali je zbog zajedništva i upornosti svih aktera pozitivno realizovan. Posebno je naglasio na važnost novoobnovljenog prostora u kojem će pododbor raditi, ali i u kojem će mesto za rad imati i druge naše organizacije i udruženja. Samo zajedno i složno možemo da opstanemo u ovom gradu i državi.
%d blogeri kao ovaj: