Rade Šerbedžija otkrio da se našao u Krležinoj oporuci

Početkom karantene Rade Šerbedžija je poput mnogih poznatih, iskoristio društvene mreže preko kojih je komunicirao sa publikom. Otvorio je službeni Facebook profil, a broj njegovih pratilaca je sve veći jer publiku uveseljava zanimljivim objavama. Odlučio je ispričati ‘crticu’ vezanu uz velikog književnika Miroslava Krležu.

‘Krleža je moj svijet i moj svjetonazor. Jedne noći dok smo pili francuski cognjac u njegovom stanu u Tuškancu rekao mi je: “Mali, uskoro bum umrl…kaj hoćes da ti ostavim? – Pa nemate Vi ništa, Vi ste socijalistički pisac – Kaj pričaš… Imam para…slika…autorskih prava… – Dobro, ostavite mi vaš sivi šešir Borsalino… – Kaj će ti moj Borsalino? – Pa kad umrete da Vas ponekad prošećem nedeljom Trgom Republike… U oporuci nakon njegove smrti stajalo je pod brojem 5… Moj sivi borsalino ostavljam Radi Šerbedžiji’, napisao je Šerbedžija na Facebooku.

Nakon te objave glumac je sa svojim pratiocima podijelio pjesmu koju je napisao sa svojom životnom družicom Lenkom. “Sad sam shvatio da je ovo trideseti video. Jao ljudi, pa to je stvarno puno. Evo, vidim da se ubrzano ukidaju mjere opreza i zaštite i život bi trebao polako da se vrati u normalu. Po vašim praćenjima i komentarima čini se da smo stvorili neko lijepo zajedništvo. Iako znam da ništa na svijetu ne može vječno trajati, bit će mi se teško rastati od ovih naših druženja. Ali neka nas još malo”, poručio je Rade Šerbedžija, prenosi t-portal.hr.

Glumačka legenda,  Autor: Vladimir Ivanov / CROPIX

‘Moglo bi se pričati o tome koliko me vole ili ne vole ljudi s kojima na ovim našim prostorima živim. Odavno sam se pomirio s činjenicom da se čovek, a naročito onaj koji se bavi umetnošću, ne može baš svima svideti. I da, ako si dosledan nekoj svojoj moralnoj vertikali, to ima svoju visoku cenu. Bilo je vreme kada sam, sredinom sedamdesetih, bio zaista jako popularan, to znači i voljen’, izjavio je nedavno za Večernji list.

Rade i njegova supruga redateljica Lenka Udovički, Autor: Goran Sebelic / CROPIX

Izvor: T-portal.hr
Foto: Naslovna slika, Boris Kovacev / CROPIX
%d blogeri kao ovaj: