Spuštene zavijese pozornice ovogodišnje “Nušićijade”

Proteklih nekoliko dana centar kulture bila je Ivanjica. A u nedelju 27. augusta je završen program ovogodišnje “Nušićijade” koja je protekla u znaku pola vijeka začetka manifestacije u čast kulture, zabave i humora.

 Kazališne predstave, koncerti, radionice posjetiocima su donijeli raznovrsni program, a ambijentom i čuvenim čaršijanjem grad na Moravici ponovo je bio u duhu Nušićevog doba.

Naime, Nušić je poslije tri dana vladavine Ivanjicom vratio ključeve predsjedniku opštine čime su simbolično spuštene zavijese na pozornicama ovogodišnje “Nušićijade”.

“Nadam se da sam zaslužio da i sledeće godine dobijem ključeve, da li ovog ili nekog drugog gradonačelnika”, kaže Milan Milosavljević, prenosi RTS.

Inače, u Nušićevom komadu u Ivanjicu se išlo po kazni, a “Viđen si za Ivanjicu” slogan je obnovljene manifestacije koja privlači veliki broj posetilaca koji vole da uživaju u muzičkim, kazališnim i drugim sadržajima.

Organizatori procijenjuju da je u bezbrižnoj atmosferi vikenda kulture, zabave i humora uživalo 50.000 poštovalaca “Nušićijade”.

Svi se slažu da je boravak u specifičnom ambijentu poseban doživljaj. Iz Ivanjice su tako posetioci ovogodišnje manifestacije otišli prepuni utisaka.

Link za video: http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/16/kultura/ 2850537/spustene-zavese- pozornice-ovogodisnje- nusicijade.html


Izvor:RTS

%d blogeri kao ovaj: