ЦРТАМ, ПИШЕМ, СТВАРАМ

Поводом завршетка трогодишњег пројекта Цртам, пишем, стварам задовољство нам је било угостити у Загребу ученике из целе Републике Хрватске који су учествовали у овогодишњем делу пројекта. 109 ученика у пратњи својих учитеља 15. децембра 2023. године присуствовали су свечаном програму на ком су приказани овогодишњи награђени радови подељени у две категорије. 

Све ученике и учитеље поздравила је потпредседница Владе Републике Хрватске Ања Шимпрага. Након програма ученици из Жегара, Удбине, Доњег Лапца, Коренице, Крњака, Војнића, Топуског, Глине, Јабуковца, Двора, Хрватске Костајнице, Меченчана, Великог Поганца и Кнежевих Винограда уживали су на адвенту у пратњи водича. У овогодишњој трећој завршној години учествовало је 243 ученика из 21 основне и подручне школе, а пристигло је укупно 105 видео материјала.  Награђени су сви ученици који су учествовали у програму са школским прибором и посебним издањем Илустрованом биографијом Чика Јове Змаја ауторке Јелене Допуђ која је књигу посветила управо њима, у знак захвалности свим ученицима који уче и негују српски језик у Републици Хрватској. Програм Цртам, пишем, стварам је одобрен и суфинансиран од стране Министарства знаности и образовања и Српског народног вијећа. 

Захваљујемо се свим ученицима и учитељима који су учествовали у програму Цртам, пишем, стварам. Својим трудом и радом у посебним програмима дајете нам мотивацију да и даље наставимо осмишљавати и проводити пројекте попут Цртам, пишем, стварам.

Више о пројекту:

Цртам, пишем, стварам је трогодишњи пројекат који проводи СКД „Просвјета“ Загреб а који је одобрен и подржан од стране Министарства знаности и образовања. Пројекат Цртам, пишем, стварам омогућио је ученицима да развијају своје креативне способности кроз потицање читалачких способности, ликовног изражавања те његовања српског језика, писма и културе. У пројекту су учествовали ученици који похађају Српски језик и културу по моделу Ц. Прве године пројекта, 2021. године, укупно је било пријављено 245 ученика из свих крајева Републике Хрватске из укупно 24 основне и подручне школе. Друга година проведбе посебног програма Цртам, пишем, стварам је обухватила укупно 30 основних и подручних школа и 168 ученика. У овогодишњој трећој завршној години учествовало је 243 ученика из 21 основне и подручне школе, а пристигло је 105 видео материјала. Циљеви пројекта су његовање српског језика, потицање читања и писања ћириличког писма, креативно литерарно и стваралачко изражавање и развијање читалачких навика. 



%d blogeri kao ovaj: