Izložba slika Likovne kolonije „ Đola 2022“

15.12.2023. g. ,u prostorijama SKD „Prosvjeta“ pododbor Osijek, otvorena je izložba slika sa 19. saziva Likovne kolonije „Đola 2022“, Likovne radionice „ Petar Dobrović“ Darda.

Nakon obraćanja predsjednika Pododbora Zdenka Čikare, o izložbi je govorila  Rada Marković, akademski slikar, član Pododbora SKD „ Prosvjeta“ Darda ,koja je ujedno i glavni organizator likovne radionice „Petar Dobrović“ Darda.

U drugome dijelu programa  prof. Pero Matić  , likovni kritičar predstavio je izložbu.Na izložbi je predstavljeno 28 likovnih radova različite tehnike i motiva. Spektar slikara koji su predstavljeni , je od akademskih slikara, do slikara amatera i djece. „Prema već ustaljenoj koncepciji slike kolonija „Đola 19“ uglavnom sledi dosege evropskog slikarstva: plenerizma, impresionizma i ekspresionizma. Ova izložba pred nama, danas predstavlja likovni parametar koji savremenog čoveka, kao posmatrača nastoji dovesti u sklad sa umetničkom istinom. Bez obzira na sve moguće analize, pa i likovne kritike ova kolonija traje kao dokument događanja jedne sredine u kontinuitetu od 20 godina, i to u pogledu likovne umetnosti, kao i kulture uopšte.“ -Ističe u likovnoj kritici Pero Matić. 

Hranislava Mesarić  solo izvedbom triju pjesama,  u pratnji Milana Klibe na gitari, oplemenili su program otvaranja likovne izložbe prigodnim muzičkim repertoarom.

 Otvaranju izložbe, prisustvovalo je 20-ak članova i gostiju, između ostalih i četiri autora.%d blogeri kao ovaj: