14. ZFF: Predstavljen program – rekordan broj trilera i redateljica

14-zff
Izvor: Promo fotografije Zagreb Film Festival , Autor:Zagreb Film Festival
Na konferenciji za medije održanoj u četvrtak u kinu Europa je predstavljen bogat natjecateljski program i posebni programi 14. Zagreb Film Festivala.

Predstavljajući 13 filmskih naslova u Natjecateljskom programu dugometražnog igranog filma, Boris T. Matić, direktor Festivala je naglasio kako ove godine festival nudi tematski i žanrovski najraznovrsniju filmsku ponudu koja uključuje komedije, drame i dosad najveći broj trilera.

‘Izuzetno nam je drago da čak četiri dugometražna igrana filma režijski potpisuju žene, što je također rekord u natjecateljskom programu. Uz Hanu Jušić (‘Ne gledaj mi u pijat’) i Katarinu Zrinku Matijević (‘Trampolin’), tu je i izraelska autorica Maysaloun Hamoud, gošća 14. ZFF-a koja će u Zagrebu predstaviti šarmantni izraelsko-francuski film ‘Dva svijeta’ o tri mlade Arapkinje u Tel Avivu koje balansiraju između urbanog života i tradicionalnih obiteljskih vrijednosti, te gruzijska autorica Rusudan Glurjidze s autobiografskom dramom ‘Kuća drugih’, rekao je Matić te kao zanimljivost istaknuo da i u preostalim natjecateljskim programima prevladavaju žene.

‘Iznimno nam je drago što je u programu i izvrsno režirana drama ‘Sukob’ (The Clash) egipatskog redatelja Mohameda Diaba (Cairo 678) koja će biti poučna svima zainteresiranima za političke prilike u Egiptu, a koju je na svom Twitter profilu preporučio slavni Tom Hanks. Također, sretni smo što ćemo na samom zatvaranju 14. ZFF-a, u subotu 19. studenog, obilježiti 20 godina od nastanka kultnog filma Davida Cronenberga ‘Sudar’ (Crash), projekcijom spomenutog filma u prisustvu australsko-kanadske glumice Deborah Kare Unger. Projekcija je dio novog programa Kinolektira koji je u kinu Europa započeo ove jeseni i koji predstavlja nezaobilazne filmske klasike’, zaključio je svoje predstavljanje Matić.

Posebnost ovogodišnjeg natjecateljskog programa jest i što će po prvi put na Zagreb Film Festivalu biti organizirane projekcije prilagođene slijepima i slabovidnima te gluhima i osobama s oštećenjima sluha. Inkluzivne projekcije filmova ‘Ime: Dobrica, Prezime: Nepoznato’ i ‘Trampolin’ organizirane su u suradnji s Udrugom Zamisli te uz potporu HBOR-a.

Program Zagreb Film Festivala od danas je dostupan online na službenoj festivalskoj stranici, a ulaznice se, osim na festivalskoj blagajni, mogu kupiti i preko internetske stranice zff.kupiulaznicu.hr


Izvor: tportal.hr

%d blogeri kao ovaj: