ANI Vukovar po prvi puta nastupio na Međunarodnom festivalu folklora u Borovu

Ansambl narodnih igara  SKD “Prosvjeta” Vukovar nastupio je 29. augusta na 21. Međunarodnom festivalu folklora u Borovu. Domaćin i organizator Festivala bio je KUD “Branislav Nušić” iz Borova. Ansambl narodnih igara po prvi puta je učestvovao na ovom Festivalu.

Borovska publika imala je priliku da gleda i uživa u pesmi i igri Ansambla narodnih igara koji su se predstavili Igrama iz Podgrmečja, te Igrama iz zapadne Srbije.

Ovogodišnjem Festivalu prisustvovali su mnogi uzvanici kao što su: Saborska zastupnica Dragana Jeckov, predsednik Zajedničkog veća opština Srđan Jeremić , te mnogi drugi. I pored trenutne aktuelne situacije vezane za COVID-19, Festival je uspešno organiziran, te su provedene sve potrebne epidemiološke mere. Festival je pratilo više stotina gledalaca koji su oduševljeno pratili dešavanja na sceni.

Sledeća aktivnost ANI Vukovar biće učestvovanje na Saboru kulturne baštine, koji će se održati 19. septembra u Belom Manastiru kao i javno snimanje “Žikine šarenice” u sklopu samog Sabora.

 

%d blogeri kao ovaj: