Banjalučani uživali u filmskoj noći na otvorenom

Projekcija filma “Razgovori s drugim ženama” redatelja Hansa Canose privukla je u ponedjeljak uveče ispred Doma omladine u Banjaluci gotovo stotinak ljubitelja sedme umjetnosti, piše portal Banjaluka.com.

Iako je nedugo nakon početka projekcije počela da pada kiša, to nije omelo prisutne da uzmu svoje stolice i prenesu ih u hol Doma omladine, gdje je nakon dvadesetak minuta neometano nastavljeno emitovanje filma.

Po završetku, Slaviša Radan, dramaturg koji je vodio projekciju, pustio je pjesmu “Emina” Alekse Šantića koju je izveo pokojni Cune Gojković i narednih sat vremena vodila se izuzetno zanimljiva diskusija o filmu. Projekcija je održana u organizaciji Inicijative građana “Kultura kulturi” Banjaluka.

“Inicijativa ‘Kultura kulturi’ je potvrdila kako se najbolje stvari ne mogu kupiti. Zahvaljujem Danijelu Mihiću na pozivu. Uprkos prizvanoj kiši, prizvana je i dobra energija i volja prisutnih”, rekla je jedna posjetiteljka, prenosi Banjaluka.com.

Radan je naveo da je film drugačiji već i svojom vanjskom formom, a posebno po onoj iznutra.

“Sa scenarijem, krajnje neobičnim, tiče se muško-ženskih odnosa koje autori filma, očigledno, i te kako dobro poznaju. S dijalozima tako dobro raspisanim da se takvi rijetko viđaju. Inteligentni, često veoma cinično upućeni ka nama samima, pogotovo našim navikama. I bolno tačni, prepuni gorko-slatkih životnih istina”, naveo je još o filmu Radan.

Posebne riječi hvale išle su na račun scenarija koji je pisala Gabrijela Ževin.

Inače, sama radnja filma odvija se na proslavi vjenčanja u New Yorku gdje se dvoje gostiju, prividno stranci, upuštaju u nadmetanje riječima nabijeno snažnom seksualnom privlačnošću. Kako veče odmiče, kroz dijalog bezimenog para počinje se otkrivati strast njihove nekadašnje ljubavne veze. Pobjegavši sa zabave u hotelsku sobu, njih dvoje se nađu u stisku zajedničke prošlosti i vlastitih izbora koji su ih doveli do sadašnje situacije.


Izvor: Banjaluka.com

%d blogeri kao ovaj: