Belgija: Izložba srpske suvremene umjetnosti

Do 4. septembra belgijska publika će imati priliku da pogleda 60-ak djela devetnaest srpskih likovnih stvaralaca. Naime, u belgijskom gradu Lekeu, u Galeriji Sabine Van Paemel, predstavljeni su radovi srpskih umjetnika na platnu, u metalu, staklu, keramici, a u središtu poetike izložbe nalazi se figuracija – ljudska figura, portreti.

Prema riječima Save Stepanova, autora teksta u katalogu, na izložbi pod nazivom Serbia Meets Belgium predstavljena su djela s “izrazito humanim poreklom”.

Publika će imati priliku da pogleda 60-ak djela na kojima je dominantan motiv fantastičan svijet bajki i čudnovatih bića iz mašte.

Na izložbi učestvuju slikari: Đerđi Ačaji, Vasilije Dolovački, Damjan Đakov, Željko Đurović, Slavko Krunić, Zoran Krulj, Aleksandar Luković Lukijan, Danica Masniković, Milan Miletić, Predrag Peđa Milošević, Bojan Otašević, Snežana Petrović, Jovanka Stanojević, Dejan Ulardžić, Aleksandar Cvetković.

Svoja djela izložili su i kipari iz studija DADA i Dušan Rajšić, keramičarka Nadežda Đukanović Pantelić i umjetnica koja se bavi izradom nakita Milica Živadinović.

Svakako treba istaći da je izložba i humanitarnog karaktera i održava se pod sloganom Zajedno protiv raka, pošto je belgijska galerija odlučila da dio prihoda s izložbe uplati u humanitarne svrhe.


Izvor: RTS

%d blogeri kao ovaj: