Bordo obišao “svoju” izložbu u biblioteci zagrebačke “Prosvjete”

Poznati animator, filmski redatelj, karikaturist, ilustrator i grafički dizajner Borivoj Dovniković Bordo obišao je juče izložbu “Bordinih sedam decenija”, posvećenu 70. godišnjici njegovog umjetničkog rada i 90. godina života, koja se do 4. decembra održava u biblioteci SKD-a “Prosvjeta” u Zagrebu. Bordu i Veljka Krulčića, koji je pisao predgovor za katalog o ovoj izložbi, kroz eksponate je provela bibliotekarka Goranka Buljan, prenosi portalnovosti.com.

 “Oduševljen sam sadržajnošću i veličinom izložbe. Mislio sam da će to biti nešto komorno s par slika”,  rekao je Bordo za tjednik Novosti, dok je sređivao dojmove nakon obilaska, izražavajući zadovoljstvo izborom.

“Jako mi je žao što nisam bio na otvorenju 13. novembra zbog pandemije koja nam, osim materijalne, čini i ogromnu psihološku i društvenu štetu. Nisam mogao doći na otvorenje i to je, valjda prvi put u ovom gradu, da živ autor nije bio na otvorenju svoje izložbe”, rekao je i dodao da je svojim dolaskom taj propust sada nadoknadio.

“Uvijek je lijepo vidjeti Bordine radove da su izloženi u originalnoj veličini, a zadovoljstvo je i veće jer je Bordo jako dugo prisutan u umjetnosti i cijelo vrijeme pokazuje kvalitetu i kontinuitet u radu. Drago mi je da se u to, mogu još jednom osobno uvjeriti. Vidi se da je radio u svim vrstama umjetničkog i stvaralačkog izazova, u što je uvijek sebe ulagao u potpunosti. Što god da je radio, uvijek se prepoznaje njegov rukopis. Vidiš nešto i odmah kažeš: To je Bordo”, – rekao je za tjednik Novosti Krulčić.

Podsjetimo se, izložba sadrži eksponate posuđene iz fundusa Zagreb filma, Kuće ljudskih prava, knjižnice Bogdana Ogrizovića, iz privatne zbirke i iz fonda biblioteke. Radi se o originalnim eksponatima koji nisu bili prikazani na ovogodišnjoj izložbi animacije u Muzeju suvremene umjetnosti u čijem je fokusu šesdeset godina rada Zagreb filma, u kojem je Bordo proveo svoj radni vijek.

Izložbom se nastojalo objediniti sva područja Bordinog likovnog i umjetničkog rada: animaciju, crteže, ilustracije, karikature, enigmatiku, strip i reklame, s obzirom na njegov značajan doprinos i u tom području.

Izvor: Portalnovosti.com
Foto: Nenad Jovanović/Novosti
%d blogeri kao ovaj: