Dalmatinci u srcu Šumadije

SKD „Prosvjeta“ pododbor Split i članovi Vijeća Srpske manjine grada Splita uz podršku Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije, Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, gostovali su  03. novembra u Kragujevcu.

Prosvjetin pododobor iz Splita ima dugogodišnju suradnju sa Udruženjem Srba iz Hrvatske “Nikola Tesla” u Kragujevacu.  Tim povodom  u Skupštini grada Kragujevca organiziran je prijem za članove SKD Prosvjeta, VSNM Grada Splita, te predstavnike općina Kistanje, Ervenik i Skradin. U razgovoru u Skupštini grada  izražena je želja za obnavaljanje društvene, privredne i kulturne suradnje između gradova Kragujevca i Splita.

Nakon prijema u Gradskoj upravi delegacije iz Splita, Kistanjea, Ervenika i Skradina obišli su Spomen park u Šumaricama gdje su položili vijenac kraj spomenika streljanim đacima i profesorima, a potom su obišli  izložbu slika pod nazivom  “XVIII (31) Krajiški likovni salon” u Narodnoj biblioteci “Vuk Karadžić”, Aquarium Kragujevac, te Sabornu crkvu u Kragujevcu.
U večernjim satima u Knjaževsko-srpskom teatru održan je koncert  “Zavičaju u srcu te nosim”, u kojem su učestvovalinastupili: Ženska pjevačka grupa “Nikola Tesla” Kragujevac, Pjevačka grupa “Studenac” Kragujevac, KUD Bukovica, Duet Biserka i Dana, AFA “Svetozar Marković”, Kragujevac, Ženski pjevački zbor “Crnućanka”, Duet Dušanka i Dušan, Duet Stjepana i Maja, te  Ženski pjevački zbor SKD Prosvjeta pododbor Split.


Prosvjeta.net

%d blogeri kao ovaj: