Frankfurt: Najveći Međunarodni sajam knjiga

Ovogodišnja smotra knjiga nekomercijalnog, ali poslovnog, informativnog i promotivnog karaktera okupiće u Frankfurtu do 23. oktobra oko 7.200 izlagača iz cijelog svjeta, a tokom pet dana očekuje se dolazak više od 250.000 posjetioca.

Prema rječima generalnog sekretara Udruženja izdavača i knjižara Srbije Ane Opačić, izdavači iz Srbije imaće i zajednički nastup na nacionalnom štandu na kome će biti izloženo oko 450 izdanja domaćih pisaca i izdavača.

“Učešće na jednoj tako velikoj manifestaciji srpskim izdavačima pruža mogućnost ne samo da predstave svoja izdanja, već i da budu u direktnoj prilici da stupe u kontakt sa svetskim izdavačkim kućama i ugovore novu saradnju”, rekla je Opačić agenciji Beta.

Sajam u Frankfurtu odžava se neposredno pred beogradski 61. Međunarodni sajam knjiga koji će vrata za posjetioce otvoriti u nedelju, 23. oktobra.

Sajam knjiga u Frankfurtu održava se od 1949. godine. Prošle godine na njemu je učestvovalo oko 7.100 izlagača iz preko sto zemalja i oko 170.000 profesionalaca iz svjeta izdavaštva, dok je posjetioca bilo 275.000.


Izvor: RTS

%d blogeri kao ovaj: