Geri Oldman: Svet je otišao dođavola

geri-oldman

NJUJORK – Britanski glumac Geri Oldman smatra da ljudi više ne znaju da prihvate šalu i da se iza “političke korektnosti” često krije licemerje. 

U intervjuu časopisu “Plejboj”, Oldman je stao u odbranu svojih američkih kolega Mela Gibsona i Aleka Boldvina koji su se svojevremeno našli na meti javnosti zbog svojih antisemitiskih, odnosno homofobnih ispada. 

“Ne znam za Mela. On se napio i rekao neke stvari koje smo svi mi kad-tad izgovorili. Svi smo mi j… licemeri. To je ono što ja mislim o tome. Mislite li da policajac koji ga je priveo nikad nije izgovorio rec “crnčuga” ili “j… židov”?”, kazao je glumac.

“To je to jeftino licemerje koje mi smeta. Kada svi uglas govorimo “nije li to šokantno?””, rekao je Oldman, dodajući da sasvim razume Boldvina što je nasrtljivog paparaca nazvao “pederčinom”.

Poznati glumac se osvrnuo i na moralno propadanje današnjeg društva, obrušujući se posebno na TV rijaliti programe u kojima “neka idiotkinja koja ne ume ni da peva ni da piše, vrcka zadnjicom pred 11-godišnjacima”.

“Svet je jednostavno otišao dođavola. Kulturno, politički, gde god da pogledate. Gledam na svet, na naše lidere i na sve aspekte naše kulture i ne mogu a da se ne zapitam šta bi moglo da se učini da se stvari poboljšaju. Nemam pojma. Dovoljno je da uveče uključite jedan od onih kanala sa vestima i gledate pola sata. Da pročitate novine. Da odete na internet. Naš svet je otišao dođavola”, zaključio je Oldman koji će se uskoro moći videti u naučnofantastičnom ostvarenju “Zora planete majmuna”. 

Izvor:Tanjug

%d blogeri kao ovaj: