JAVNA TRIBINA S DECOM POVODOM MEĐUNARODNOG DANA POZORIŠTA ZA DECU I MLADE

Povodom Međunarodnog dana pozorišta za decu i mlade organizovali smo Javnu tribinu s decom, polaznicima dramske sekcije KUD “Branko Radičević” pri SKD Prosvjeta u Pačetinu. Ovo je prva u nizu tribina na kojima ćemo deci i mladima osigurati prostor javnog govora u kojem će iznositi razmišljanja o svojim interesima i potrebama u umjetničkim, kulturnim i obrazovnim programima.

Ovakvim modelom komunikacije prema deci i mladima želimo ih uključiti u aktivno učestvovanje u promišljanju strategije Društva u razvijanju naših programa namenjenih upravo njima.

Uživajte u zanimljivom razgovoru koji je moderirala glumica Svetlana Patafta.

Dečija grupa glumaca amatera u Pačetinu nastala je 2008. godine sa predstavom “Bajka o suncu” u režiji Cvetina Aničića. Nakon toga se rad nastavio do danas sa kratkim prekidima. Nataša Kraljić je preuzela dečiju grupu 2018. godine sa predstavom “Najlepši novogodišnji poklon” premijerno izveden u Pačetinu, a posle toga i u susednim selima uz podelu paketića za decu osnovne škole iz Opštine Trpinja. Nakon toga, u istom sastavu izlazi “Crvenkapica u nebajci” koja se premijerno izvodi za MESDAM.

U 2019. godini izlaze dve premijere, “Kako su nastale ružne reči” u režiji Cvetina Aničića i “Potraga za Deda Mrazom” u režiji Nataše Kraljić i Davora Babića koji svoj rad kao voditelji grupe nastavljaju i prošle godine sa predstavom “Lepotica i zver”. Na žalost, zbog situacije sa Covid-19 premijera je odgođena za 2021. kada se steknu uslovi za izvedbu.

U predstavi glumi 12 mladih glumaca u dobi 12 – 15 godina iz Pačetina i okolnih sela. Priča prati originalnu bajku sa par izmena, a kombinuje glumu i ples.

Nataša Kraljić je mlada talentovana glumica koja deluje u KUD-u od svoje 14. godine. Dugo je bila asistent Cvetinu Aničiću dok je vodio dečiju dramsku, nakon koga je i nasledila poziciju voditelja dečije grupe.

Davor Babić se pridružio KUD-u pre 3 godine i zajedno sa Natašom Kraljić vodi dečiju dramsku, ali je zadužen i za tehniku.

%d blogeri kao ovaj: