Pjesma je naše duše dar

U petak, 8.12.2023. g., u prostorijama osječkog Pododbora  Prosvjete, održana je promocija zajedničke zbirke pjesama  7 članova Književne sekcije Pododbora „Pjesma je naše duše dar“. Autori zbirke su  Katica Kaća Janković, Mara Jurković, Petar Malbaša, Nataša Cvijančević, Radojka Rakić Piškorjanac, Milenko Vasiljević Čiko i Mihajlo Mića Zečević.

Suizdavač knjige je SKD „Prosvjeta“ Zagreb, Pododbor Osijek. U ime izdavača, predsjednik Pododbora Osijek Zdenko Čikara, istakao je da je ovo zajednička zbirka pjesama koja je izašla nakon 23 godine od prethodne.

Sunčica Mandić je govorila o izboru pjesama za zbirku, koji nije  bio lak ni jednostavan.

Milenko Vasiljević Čiko, pisac predgovora i dugogodišnji voditelj Književne sekcije, govorio je o 5-ogodišnjem postojanju i radu Književne sekcije Pododbora koji se bazirao na objavljivanju samostalnih knjiga pojedinih članova te nastupa pjesnika na  kulturnim manifestacijama.

Recenziju, koju je napisala Anamarija Milovanović, pročitao je Zdenko Čikara.

Muzičku numeru, na gitari, izvela je učenica, mlada članica Pododbora, Tamburaške i Muzičke sekcije, Hristina Đuranović.

Prisutni pjesnici su pročitali po dvije svoje pjesme, a zatim je ponovo odsvirala jednu muzičku numeru Hristina Đuranović.

Zatim su pjesnici pročitali po još jednu svoju pjesmu.

Na kraju zvaničnog dijela programa, članovima Pododbora je podijeljena knjiga, uz posvetu prisutnih autora.

U  dobro popunjenim prostorijama Pododbora programu je prisustvovalo  40-ak članova i gostiju.%d blogeri kao ovaj: