Poziv medijima: VEČER PLESA NA SVILI s Anom Dragićević Vukman

U četvrtak, 10. ožujka  s početkom u 19:00 u prekrasnoj dvorani Filodrammatice, Plesom na Svili, Riječkoj će se publici predstaviti umjetnica Ana Dragićević Vukman.

Svojim bajkovitim performansom plesa na svili, Ana će izvesti brojne impresivne akrobacije, uz nevjerojatnu lakoću pokreta, prepoznatljiv stil i emociju praćenu glazbom.

Uz performans, Ana će predstaviti i svoju knjigu „Ples na svili“ kojom donosi povijest i razvoj ove discipline te na slikovit način prikazuju osnove, nadogradnje kao i pravilne i sigurne tehnike ovog nesvakidašnjeg plesa.

O umjetnici:

Ana Dragićević Vukman nakon dugogodišnje gimnastičke karijere završava Baletsku školu u Melbourneu, Australiji. Zatim upisuje fakultet za balet i koreografiju na Univerzitetu Deakin u Melbourneu gdje stječe zvanje diplomiranog igrača i koreografa.

Na fakultetu se upoznaje s plesom svili i nastavlja učenje te discipline u školi NICA u Melbourneu. Dugogodišnje iskustvo stječe u mnogobrojnim kazalištima širom svijeta, kao plesačica, akrobatkinja, solistica, glumica i koreografkinja, ali i kao profesorica u baletskoj školi „Lujo Davico” u Beogradu, srednjoj baletskoj školi u Novom Sadu i na višoj školi za mjuzikle u Hamburgu. Svoj scenski nastup, ali i pedagoške vještine unaprijedila je upisujući glumu na Fakultetu suvremenih umjetnosti u Beogradu, gdje stječe zvanje master glume.

Napomena:

Ulaz je slobodan, uz prethodnu najavu dolaska na prosvjetarijeka@gmail.com ili na 095 388 47 18

Organizator:
SKD “Prosvjeta” Rijeka

Za sve dodatne informacije u vezi navedenog događanja, budite slobodni javiti se na: 095 388 47 18 – Milica

%d blogeri kao ovaj: