Pozivamo vas na Noć knjige 2017.

Dragi prijatelji knjige,

s veseljem vam najavljujemo Noć knjige, manifestaciju kojom šestu godinu zaredom dajemo poticaj kulturi čitanja, potičemo razgovor o literaturi, književnosti i svemu onome što knjiga predstavlja ili treba predstavljati u suvremenom društvu.

“NOĆ KNJIGE GRLI VIKEND” – NOVO U NOĆI KNJIGE 2017.

U nastojanju da sudjelovanje u manifestaciji omogućimo što većem broju zainteresiranih sudionika, u Noći knjige 2017. omogućit ćemo prijavu programa koji bi se održavali u razdoblju od 21. do 24. travnja. Na taj način Noć knjige zbog školskih praznika neće zaobići najmađu čitateljsku populaciju te će, nadamo se, dodatno potaknuti škole i vrtiće da se svojim programima uključe u proslavu knjige i čitanja. Ujedno ćemo obuhvatiti Svjetski dan knjige i autorskih prava i Dan hrvatske knjige, a Noći knjige omogućiti da “zagrli vikend”. Programe koji će biti prijavljeni za ponedjeljak, 24. travnja, imenovat ćemo zajedničkim nazivom “Za one koji žele čitati više”.
Produljeni vikend Noći knjige nudi mogućnost i za proširivanje programa, kreiranje čitateljskih maratona, osmišljavanje zona čitanja po gradovima, organizaciju knjiških pub kvizova (u suradnji sa zainteresiranim kafićima i klubovima), suradnju s planinarskim društvima uz Dan planeta Zemlje… Mogućnosti su brojne – vjerujemo u vašu maštu i kreativnost!

PRIJAVE U NOĆ KNJIGE 2017.

Planirani programi moći će se prijaviti tijekom ožujka 2017. putem prijavnice koja će biti dostupna na internetskoj stranici Noći knjige (http://nocknjige.hr), o čemu ćemo vas dodatno obavijestiti.
Organizacijski odbor Noći knjige 2017.
nocknjige@nocknjige.hr
http://nocknjige.hr

Organizatori Noći knjige su: Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, Knjižni blok – Inicijativa za knjigu te portal za knjigu i kulturu Moderna vremena Info.

%d blogeri kao ovaj: