Promocija knjige: “Miraz” Tatjane Vlačić – čuvarice Korduna

U subotu 20. juna u Lapovcu – prekrasnom ambijentu dvorišta “Kordunašice”, kuće koju je u duhu života naših predaka, podigla i oplemenila gospođa Tatjana Vlačić, održana je promocija njene prve knjige “Miraz”. Ona nas tematikom vodi u davna vremena Vojne krajine, u vrijeme kada su vladala neka druga pravila i kada su sudbinom mladih upravljali stariji muški članovi domaćinstva. Kroz teškoće na koje je nailazila ljubav bogatog Nikole i siromašne Mile, vođeni autoričinom senzibilnošću i sposobnošću oslikavanja tadašnjeg života, uranjamo u jedan, nama daleki svijet. Svijet koji nas je možda oblikovao upravo ovakvima kakvi smo sada.

Tatjana Vlačić, već mnogima poznata kao čuvarica Korduna, ujedno i osnivačica Udruge Kordunašica, promociju je održala u duhu teme, oplemenivši prostor izložbom pletenih čarapa, te detaljima koji prikazuju život naših predaka ( šivaća mašina Singer, starinska peć…).

Uz brojne goste, koji već duže vrijeme podržavaju Tatjanin trud da Kordun u svijetu predstavi onako kako i zaslužuje, promociji su prisustvovali:  Dožupan Karlovačke županije, Mirko Martinović, predsjednik Udruge hrvatsko-ruskog prijateljstva Vojnić, Dušan Crnković, gospodin Lapčić, Trend TV,  prijatelji iz Furjana, Stjepan Salopek, profesionalni snimatelj,  te Pero Žgela član pjevačkog sastava Opium.

Na promociji knjige “Miraz” učestvovale su i dramska, folklorna, te pjevačka sekcija SKD “Prosvjeta” pododbor Vrginmost kao i gospodin Nikola Flanjak iz Blagaja, koji je zvucima tamburice obogatio čitanje isječaka iz romana.

Poslije promocije, uz domaću hranu, nastavljeno je druženje učesnika i gostiju. Zaigralo se i zapjevalo.

Foto: Jadranka Radatović.

%d blogeri kao ovaj: