Region se u suzama oprašta od Nede Arnerić

Odlazak jedne od najvećih jugoslovenskih i srpskih glumica Nede Arnerić koja je 
preminula u Beogradu u 67. godini, potresao je region, prenosi portal telegraf.rs.
Prema prvim medijskim informacijama, poznatu glumicu bogate filmske karijere u svom stanu na beogradskom Vračaru pronašao je brat koji ju je došao obići.
Nede Arnerić sjeća se cijela bivša Jugoslavija. Dovoljno jakih rječi koje bi izrazile žal za gubitkom legendarne glumice koja je mnogima obilježila djetinjstvo i koja je u svijet glume ušla još kao djevojčica – nema.
Bila je jedna od najzapaženijih jugoslovenskih glumica i, voljeli film ili ne, njeno ime svi su znali. Ostavila je neizbrisivi trag u jugoslovenskoj kinematografiji. Odigrala je više od sto filmskih uloga i desetine pozorišnih. Davne 1967. godine osvojila je Zlatnu arenu za glavnu žensku ulogu, a kasnije je još dva puta dobila ovo priznanje.
Ovako su pojedini mediji u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori izvjestili o smrti legendarne Nede Arnerić:
PREMINULA NEDA ARNERIĆ U beogradskom stanu pronađeno mrtvo tijelo proslavljene glumice i jedne od najvećih zvijezda bivše države – Jutarnji.hr
Ugasila se jedna od najvećih zvezda ovih prostora. Preminula je proslavljena glumica Neda Arnerić. Lepotica silnog talenta ostaće upamćena po više od stotinu filmskih i televizijskih uloga, a sve jedna bolja od druge. Putuj, draga Nedo, i vidimo se opet pred nekom nebeskom kamerom!”

Neda Arnerić pronađena mrtva u stanu: bila je seks simbol bivše države, a mnogi je pamte po ulozi u kultnom filmu – Slobodnadalmacija.hr

Odlazak čuvene glumice: Neda Arnerić pronađena mrtva u stanu! – Vecernji.hr

U 67. godini života preminula je legendarna Neda Arnerić… – Index.hr

Legendarna srpska glumica pronađena mrtva – Story.hr

Preminula legendarna srbijanska glumica Neda Arnerić – klix.ba

Preminula glumica Neda Arnerić – Balkans.aljazeera.net

Preminula Neda Arnerić / “Više od pola veka plenila šarmom i snažnim glumačkim darom” – Nezavisne.com
Zvali su je jugoslovenska Shirley Temple. Pljenila je svojom pojavom, mnogima bila jedna od najljepših domaćih glumica, a njen prepoznatljivi osmjeh, osmjeh devojčice koji je imala do posljednjeg dana, bilo je nemoguće ne zapamtiti.
Izvor: Telegraf.rs
Foto: Tanjug/Filip Krainčanić
%d blogeri kao ovaj: