Rijeka proslavila Svetog Savu

Uoči Svetog Save u hramu sv. oca Nikolaja u Rijeci, poslije večernjeg bogosluženja djeca koja pohađaju radionice srpskog jezika i pravoslavni vjeronauk izrecitirala su pjesmice u čast Svetog Save.

Rukovodstvo i članovi SKD „Prosvjeta“ Pododbor Rijeka dana 27.1.2017, tokom Svete liturgije u hramu sv. oca Nikolaja prisustvovali su osvećenju slavskog kolača i koljiva, nakon čega su se podružili u crkvenim prostorijama, a potom proslavili krsnu slavu u prostorijama društva.

U subotu 28.01.2017. u HKD-u na Sušaku održana je Svetosavska akademija koju su uveličali gosti iz Beograda, Hor i ansambl „Alliluia“ koji je svojom izvedbom oduševio mnogobrojne prisutne gledaoce. Tom prigodom predsjednik Pododbora Rijeka Jovica Radmanović pozdravio je sve prisutne i istaknuo najvažnije aktivnosti koje su odrađene u prošloj godini kao i plan najvažnijih programskih aktivnosti koji očekuju Pododbora Rijeka u tekućoj godini.

Svetosavsku akademiju su posjetili:
– Protojerej stavrofor, otac Mićo Kostić, paroh riječki
– Jerej, otac Jovan Galamić,
– Konzul Republike Srbije u Rijeci , g. Momčilo Radivojević,
– Zamjenik župana Primorsko goranske županije, g. Petar Mamula,
– Zamjenika gradonačelnika Grada Rijeke, g. Marko Filipovića,
– Predsjednik Hrvatske gospodarske komore, županijske komore Rijeka, Dr. Vidoje Vujić
– Predsjednik Zajednice Srba Rijeka, g. Milan Popadić
– Predsjednik VSNM za Grad Rijeku, g. Mile Opačić,
– Predsjednik SKD „Prosvjeta“ pododbor Viškovo, g. Radovan Malić

Organizator je SKD „Prosvjeta“ Pododbor Rijeka, uz podršku: SPCO na Rijeci, VSNM PGŽ, VSNM Grada Rijeke, Grada Rijeka i PGŽ


Izvor-foto: Eparhija-gornjokarlovačka

%d blogeri kao ovaj: